Ръководителят на украинското министерство на енергетиката Герман Халушченко е подписал

...
Ръководителят на украинското министерство на енергетиката Герман Халушченко е подписал
Коментари Харесай

Украйна ще получи 45 млн. евро от Германия за възстановяване на енергийния сектор

Ръководителят на украинското министерство на енергетиката Герман Халушченко е подписал съглашение с немската банка KfW за разпределяне на безплатна помощ в размер на 45 млн. евро на Киев. Тези пари ще бъдат изразходвани за възобновяване на енергийния бранш на страната, се споделя в известие на украинското министерство.

Вчера, 9 май, немският министър на икономическото съдействие и развиване Свеня Шулце направи импровизирано посещаване в Украйна. Тя организира среща с Халушченко, по време на която беше подписано гореспоменатото съглашение. Документът беше подписан и от основния изпълнителен шеф на Ukrenergo Володимир Кудрицки и управлението на KfW. От началото на военните дейности, с помощта на поддръжката на KfW, Ukrenergo е привлякла над 177 млн. евро под формата на заеми и безплатни средства за възобновяване и развиване на електропреносната мрежа в страната, оповестиха от министерството.

През март " Файненшъл таймс " заяви, че няколко електроцентрали в Украйна са били съвсем изцяло разрушени от обстрел. Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветските военни са били принудени да нанесат удари в отговор на нападенията против съветската територия. Вчера, 9 май, две водноелектрически централи в Украйна бяха изведени от употреба. Властите в Киев уведомиха за ограничението на електроснабдяването./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР