Руското министерство на отбраната днес заяви, че нейни изтребители не

...
Руското министерство на отбраната днес заяви, че нейни изтребители не
Коментари Харесай

Русия отрича нейни самолети да са свалили американски военен дрон

Руското министерство на защитата през днешния ден съобщи, че нейни изтребители не са влизали в контакт с американски безпилотен аероплан, който по-рано се разруши в Черно море, като вместо това Москва твърди, че дронът се е разрушил заради " внезапна маневра ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9808
" Руските изтребители не са употребявали бордовите си оръжия, не са влизали в контакт с безпилотния летателен уред и се върнаха наред на летището, на което са основани ", обявиха от министерството на защитата.

Според Москва причина за рухването на американския дрон MQ-9 (Ем Кю-9) е осъществяване на внезапна  маневра, заради което “машината мина в неуправляем полет, губейки височина и се удари във водната повърхнина ”.

Бяхме принудени да разбием своя Ем Кю-9 “Рийпър ” заради повредите, породени на безпилотния аероплан за наблюдаване от съветски аероплан, заяви Пентагонът.

" Заради повредата се оказахме в състояние да се наложи самолетът да се разбие в Черно море ", съобщи бригаден военачалник Пат Райдър пред публицисти, като добави, че дронът не е можел да лети след повредата.

Държавният департамент на Съединени американски щати е извикал посланика на Русия във Вашингтон след случая с дрона, заяви Ройтерс, цитирайки Нед Прайс, представителя на американското дипломатическо ведомство. Той добави, че посланикът на Съединени американски щати в Москва е отправил остро обръщение до съветското министерство на външните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР