Руското командване не позволи на своите войски да се изтеглят

...
Руското командване не позволи на своите войски да се изтеглят
Коментари Харесай

Руското командване отказа на войниците си да се изтеглят от Лиман - Свят

Руското командване не разреши на своите войски да се изтеглят от Лиман, който е обграден от украинските сили за защита, заяви ръководителят на военната администрация на Луганска област Серхий Гайдай в своя канал в Телеграм.

" Военните от Руската федерация, основани в Лиман, желаеха от управлението си да се отдръпват, само че получиха отвод. В обкръжението се намират повече от 5000 съветски военнослужещи ", акцентира Гайдай.

По думите му руснаците " ще се опитат да пробият или да се предадат ".

" Почти всички пътища за бягство или за доставяне с муниции са блокирани ", добави Гайдай.

Преди дни западни анализатори оповестиха, че ВСУ имат желание да обкръжат руснаците в Лиман в Донецка област. Това ще разреши на бранителите да нападат съветските позиции по западната граница на Луганска област и в региона на Северодонецк-Лисичанск.

Бойците са взели под надзор всички направления, тъй че руснаците имат дребни шансове да повторят всеобщото евакуиране от позициите, както направиха в Харковска област.

По последни данни ВСУ евентуално е приключила обкръжаването на съветската формация в Лиман и е прекъснала сериозните наземни връзки, поддържащи съветските войски в региона на Дробишево-Лиман, показва УНИАН.

Руските пропагандисти също удостоверяват в обществените мрежи, че войските им са в " оперативно обграждане " и във " всестранна защита ".

Русия назовава обстановката в Лиман " извънредно сложна ".

Вчера украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че ВСУ са постигнали обилни резултати в източната част на Украйна и по-специално в Лиман в Донецка област.

Съветникът му Михайло Подоляк удостовери информацията за обкръжаването на окупационните войски край Лиман. Той напомни, че преди 8 година съветските военни са обкръжили украинските войски край Иловайск.

Представителят на Източната група войски Сергей Череватий съобщи, че украинските въоръжени сили управляват съвсем всички подстъпи, логистични направления, употребявани от съперника за доставка на муниции и жива мощ към Лиман. Според Череватий съветската войска е мощно укрепена.

Според американският Институт за проучване на войната ВСУ ще си върнат Лиман през идващите 72 часа. Украинската артилерия продължава да блокира единствения път за бягство на съветските сили по пътя Кременна-Торское.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР