Руското финансово министерство съобщи, че изплатило напълно купона по еврооблигациите

...
Руското финансово министерство съобщи, че изплатило напълно купона по еврооблигациите
Коментари Харесай

Русия продължава да изплаща външния си дълг

Руското финансово министерство заяви, че изплатило изцяло купона по еврооблигациите за 2029 година, изискуем през днешния ден, като по този начин е осъществило второ заплащане в границите на седмица, съобщи Ройтерс.

Министерството уточни, че в съветския народен депозитар са изпратени 65,63 милиона $ по заплащането. Плащането на купона по суверенния дълг с падеж 2029 година се обработва от капиталовата банка JPMorgan Chase, съгласно източници, представени от организацията.

Миналата седмица Русия извърши две заплащания по суверенни облигации, като по този начин към този момент отхвърли подозренията, че е в положение да обслужва външните си задължения след наложените й тежки наказания от страна на Запада поради нашествието в Украйна. Русия е пуснала 15 интернационалните облигационни заема с номинална стойност от 40 милиарда $. Преди началото на войната към половината от тях бяха в ръцете на капиталови фондове отвън страната.

На 28 март Москва би трябвало да изплати още 102 милиона $ , а на 31 март - нови 447 милиона . И двете заплащания би трябвало да бъдат осъществени в долари. Най-големият тест ще пристигна на 4 април, когато следва разплащане от 2 милиарда $ по главницата .
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР