Руско-украинска война РегулацииПутин ограничи износа на пари в брой от

...
Руско-украинска война РегулацииПутин ограничи износа на пари в брой от
Коментари Харесай

Украйна помоли Китай за помощ

Руско-украинска война РегулацииПутин ограничи износа на пари в брой от РусияРегулацииЕС обмисля да затвори пристанищата си за съветски кораби
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в телефонен диалог помоли китайския си сътрудник да употребява връзките на Пекин с Москва, с цел да спре военното навлизане на Русия в неговата страна. Това заяви украинското външно министерство, предава Reuters.

Според изказването китайският външен министър Уан И е споделил на Кулеба, че Пекин е подготвен да постави всички старания, с цел да помогне за преустановяване на войната посредством дипломация.

Китай, който се сближи още повече с Москва през последните години, има топли и мощни търговски връзки и с Украйна. Пекин обаче отхвърли да осъди нападението на Русия против нейната съседка, както и да назова дейностите на Владимир Путин там инвазия.

Разговорът сред двамата дипломати е първият, за който се оповестява след нападението на Русия предишния четвъртък. Според информацията той е бил иницииран от Кулеба.

Уан повтори апела на Китай за разрешаване на рецесията посредством договаряния, заявявайки, че поддържа всички интернационалните старания, които биха могли да оказват помощ за реализиране на политическо решение, се споделя в изказване на китайското външно министерство.

През януари китайският президент Си Дзинпин означи 30 години двустранни връзки с Украйна, приветствайки „ задълбочаващото се политическо взаимно доверие “ посред им. Украйна е значима точка в самодейността „ Един пояс, веднъж “, която посредством инфраструктурни планове и дипломация цели да приближи Китай до Европа.

Русия, от своя страна, назовава дейностите си в Украйна „ специфична интервенция “, която не целяла окупиране на територия, а заличаване на „ неонацистките “ придвижвания в страната и потискането на съветското общество там.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР