Руският войник, съден в Киев за военно престъпление в Украйна,

...
Руският войник, съден в Киев за военно престъпление в Украйна,
Коментари Харесай

Защитата: Руският войник, съден в Украйна, не е искал да изпълни заповедта

Руският боец, съден в Киев за военно закононарушение в Украйна, не е отговорен, това съобщи юристът му на третия ден от този първи по рода си правосъден развой от началото на съветското настъпление.

Присъдата ще бъде огласена в понеделник, съобщи Франс прес.

" С оглед всички доказателства и свидетелски показания считам, че господин Шишимарин не е отговорен в закононарушението, в което е упрекнат “, сподели Виктор Овсяников.

Той изиска съдиите да оправдаят клиента му, декларирал, че откровено съжалява за това, че е умъртвил 62-годишен мъж в Североизточна Украйна.

Украинската прокуратура изиска през вчерашния ден оптималното наказване - пожизнен затвор за сержант Вадим Шишимарин. Обвиняемият се обърна към вдовицата на убития от него граждански, с цел да ѝ изиска амнистия.

Прокуратурата съобщи, че сержантът и още четирима съветски военнослужещи са стреляли и са откраднали персонален автомобил, с цел да избягат, откакто колоната им била атакувана от украинските сили.

Руските бойци влезнали с колата в село Чупахивка, където видели невъоръжен локален гражданин, който бил с велосипед и говорел по телефона си.

Според прокуратурата Шишимарин получил заповед от различен военнослужещ да убие цивилния, с цел да не може той да заяви за съветското наличие по телефона. Сержантът стрелял няколко пъти с автомат през отворения прозорец на автомобила в главата на цивилния. Украинецът починал на място.

Адвокатът на съдения боец увери, че клиентът му не е желал да извърши заповедта да стреля, и акцентира, че първия път той не се е подчинил. Защитата посочи, че Шишимарин се е предал непринудено на украинците и не отхвърля обстоятелствата. Войникът е желал единствено да избави личния си живот, добави юристът му и хвърли отговорността върху неговите командири.

В началото на май украинските управляващи оповестиха, че са арестували Шишимарин, без да оповестяват детайлности, само че разпространиха и видеозапис, на който боецът споделя, че е пристигнал да се бори в Украйна, с цел да поддържа финансово майка си.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР