Руският външен министър Сергей Лавров нарече кризисна ситуацията във връзка

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече кризисна ситуацията във връзка
Коментари Харесай

Русия: САЩ предизвикаха нова криза

Руският външен министър Сергей Лавров назова спешна обстановката във връзка със Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия, съобщи ТАСС.

Първият посланик на Москва приказва на среща с иранския си сътрудник Мохамад Джавад Зариф. "Оценяваме опцията да се срещнем в Москва и да заменяем отзиви по проблемите на Съвместния изчерпателен проект за деяние, към който се образува, казано напряко, спешна обстановка ", съобщи Лавров.

"За жал митингът против интернационалните правила и закони се е трансформирал в някакъв табиет за държавното управление на Съединени американски щати ", сподели Зариф в коментар за излизането на Вашингтон от нуклеарната договорка.



След това решение Иран ще има потребност от известно време, с цел да разиска ситуацията с други участници в договорката, добави той.

Според Зариф излизането на Съединени американски щати от договорката подкопава салдото в уговорките сред Техеран и другите страни по съглашението.



Техеран разчита да получи от Русия, Китай и европейските страни уверения, че ползите му, обезпечени от нуклеарната договорка, ще бъдат предпазени, уточни Зариф. Това е "крайната цел на всички в тези договаряния ", сподели той.

Иран получи от Кремъл удостоверение, че Москва ще извършва уговорките си по нуклеарната договорка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР