Руският външен министър Сергей Лавров изтъкна за пореден път готовността

...
Руският външен министър Сергей Лавров изтъкна за пореден път готовността
Коментари Харесай

Идва ли решение на украинската криза? Говори Лавров


Руският външен министър Сергей Лавров посочи за следващ път готовността за договаряния за превъзмогване на украинската рецесия, осведоми БНР. 

„ Президентът Путин нееднократно приказва за това, че ние в никакъв случай не сме се отказвали и не се отхвърляме от договаряния. Предупреди, че тези, които се отхвърлят, би трябвало да схванат, че колкото повече отсрочват договарянията, толкоз по-трудно ще им бъде след това да се договарят. В речта си на 30 септември Путин още един път прикани киевския режим да приключи бойните дейности и да седне на масата за договаряния. Но Западът още един път пропусна това " сред ушите ", а Зеленски съобщи, че няма да се договаря със настоящия президент на Русия “, сподели Лавров в телевизионно изявление, публикувано от съветското външно ведомство.
-->
В същата тирада, която той цитира, Владимир Путин разгласи повече от 100 000 квадратни километра украински земи в Запорожието, Донбас и Херсон за присъединени към Руската федерация.

В днешното си изявление Лавров съпостави украинската рецесия с Карибската рецесия отпреди 60 години, когато Съветският съюз и Съединените щати доближиха до ръба на нуклеарен спор. Според Лавров, основателят на тогавашната рецесия са били Съединените щати поради разполагането на ракети в Турция. Днес Москва вижда сходна опасност във въоръжаването на Украйна:

„ В далечната 1962 година Никита Хрушчов и Джон Кенеди откриха в себе си сили да проявят отговорност и мъдрост. Днес обаче такава мъдрост от страна на Вашингтон и неговите спътници към този момент не виждаме “.

Западът стартира да въоръжава Киев със системи за залпов огън с обхват до 80 километра едвам през май - три месеца, откакто съветската войска нахлу в Украйна. Настояването на украинските управляващи за по-далекобойни системи е отхвърляно до момента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР