Руският Център за помирение на враждуващите страни в Сирия беше

...
Руският Център за помирение на враждуващите страни в Сирия беше
Коментари Харесай

Руски център в Сирия беше подложен на обстрел

Руският Център за помиряване на враждуващите страни в Сирия беше подложен на солиден обстрел от страна на бунтовници в Източна Гута, заяви ТАСС, базирайки се на чиновници на центъра.

При офанзивата са починали цивилни жители. Няма убити съветски чиновници, показаха от Москва. Има обилни опустошения. През последните две денонощия напрежението в анклава Източна Гута се усили доста. Само за 48 часа са починали 250 души, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида. Това е най-голямата цифра от 2013 година насам, когато стотици бяха убити при химически офанзиви. Сред починалите има и доста деца.

От съветския център показаха, че съветските военни не престават да оказват помощ на бежанците. Специалисти от центъра са организирали раздаването на самун на поданици в Алепо и доставки на питейна вода за бедстващи в провинция Дейр ез-Зор в източната част на страната. Сирия е в революция от 2011 година насам.

Световните организации оповестиха, че са били осъществени въздушни удари по цели на следения от бунтовниците анклав Източна Гута. Организацията на обединените народи изрази загрижеността си за протичащото се в Сирия и информацията за убити цивилни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР