Руският самолет-разузнаваеч Ту-154 бе забелязан над щата Северна Каролина, съобщава

...
Руският самолет-разузнаваеч Ту-154 бе забелязан над щата Северна Каролина, съобщава
Коментари Харесай

Руски разузнавателен самолет посетил американски военни бази

Руският самолет-разузнаваеч Ту-154 бе видян над щата Северна Каролина, оповестява Fox News.
Журналистите обясняват, че полетът е бил част от редица мероприятия по програмата " Открито небе ".
Според изискванията на съглашението, всяка подписала го страна може с малко предупреждение да прави невъоръжени разследващи полети над територията на други страни — участнички в контракта, с цел да събере данни за военните сили и интензивността.
Според контракта, страната-наблюдател би трябвало най-малко 72 часа преди планувания полет да предизвести приемащата страна. След това страните имат 24 часа, с цел да одобрят молбата и да попитат, нуждаят ли се наблюдаващите от аероплан или ще летят със собствен.
На борда е амало представители и на американската страна, които на собствен ред са следили съветските наблюдаващи. Самолетът е прелетял над Сакраменто, щата Калифорния, а също над други военни обекти по западното крайбрежие на Съединени американски щати.
Руските наблюдаващи са съумели от горната страна да оценят протичащото се в авиобазата " Едуардс ", военно-морската база в Коронадо, базата на морската пехота в Кеймп Пандълтън, а също на полигона в щата Невада, прочут като Зона 51.
Fox News подчертава върху обстоятелството, че дълго време американските управляващи изобщо не са признавали съществуването въз основата в Невада, само че през 2014 година са изтекли редица разсекретани документи. По-късно американското военно ведомство удостоверило публично информацията.
Идеята за Договора за намерено небе принадлежи на американския президент Дуайт Айзенхауер, който стартира предлагането още през 1955 година, само че поразумението е подписано едвам през 1992 година.
Както е посочено в самия контракт, една от дилемите на съглашението е основаването на доверие сред страните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР