Руският президент Владимир Путин заяви в събота, че всяка страна,

...
Руският президент Владимир Путин заяви в събота, че всяка страна,
Коментари Харесай

Путин отправя нови закани към Запада

Руският президент Владимир Путин съобщи в събота, че всяка страна, която се опита да наложи неразрешена за полети зона над Украйна, ще се смята от Москва като участничка в спора.

Ако се получи спор сред Русия и НАТО, следствията са " ясни за всички ". Това съобщи Владимир Путин по време на диалог с жени-пилоти и стюардеси. „ Сега чуваме, че е належащо да се сътвори зона, неразрешена за полети над територията на Украйна. Това е невероятно да се направи на територията на самата Украйна, допустимо е единствено на територията на някои прилежащи страни. Но всяко придвижване в това направление ще се преглежда от нас като присъединяване във въоръжения спор на тази страна, от чиято територия бъдат основани закани за нашите военни. Веднага ще ги считаме за участници във военни спорове и няма значение на какви организации са членове “, сподели той.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е " съвсем изяло унищожена " от съветската войска и интервенцията се движи по график. Той увери, че в нея вземат участие единствено професионални военни и няма новобранци. " В тази интервенция вземат участие единствено професионални бойци: офицери и и такива, назначени на трудов контракт. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива. Повтарям още един път: в тази интервенция вземат участие единствено мъже, които непринудено са създали за себе си доста значим избор в живота си — да пази родината. Те извършват тази задача с чест ", добави президентът.

Руският президент разяснява и горещата тематика към спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като съгласно него локалните неонацисти не позволяват жителите да изоставен града. " Неонацистите нямат никаква благосклонност към хората. Разстрелват даже своите военнослужещи ", изясни президентът на Русия.
Владимир Путин увери също по този начин, че все още не е належащо въвеждането на изключително или военно състояние в Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР