Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви снощи еднодневен траур в

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви снощи еднодневен траур в
Коментари Харесай

Турски дрон е открил загиналия ирански президент

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи нощес еднодневен печал в страната във връзка на гибелта на президента на Иран Ебрахим Раиси, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ На съвещанието на кабинета взехме решение да обявим еднодневен народен печал в цялата страна, с цел да споделим дълбоката болежка, изпитвана от иранския народ по отношение на гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси в хеликоптерната злополука в неделя “, сподели Ердоган след съвещание на кабинета нощес, представен от ТРТХабер.

Ердоган описа, че Турция е изпратила безпилотен аероплан „ Акънджъ “ за разкриване на авариралия хеликоптер в планинската област.

„ По искане на нашите ирански братя изпратихме „ Акънджъ “, който се включи интензивно в издирвателно-спасителните действия. При извънредно сложни теренни и метеорологични условия прелетя 2100 километра в продължение на 7,5 часа. Откри останките от авариралата машина и съобщи координатите на Техеран. Изпълни сполучливо задачата си и се завърна в родината. Случаят още един път сподели какъв брой значими задания може да извършват безпилотните самолети на отбранителната ни промишленост. От свое и от името на нашия народ благодаря за самоотверженото осъществяване ”, сподели турският държавен глава.

Преди това Ердоган в телефонен диалог с изпълняващия длъжността президент на Иран Мохамад Мохбер е изразил скръбта и съболезнованията си във връзка със гибелта на иранския президент Раиси, както и за другите жертви на трагичната злополука на хеликоптера в неделя,съобщи СНН Тюрк.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР