Руският президент Владимир Путин започна обръщението към сънародниците си, отбелязвайки,

...
Руският президент Владимир Путин започна обръщението към сънародниците си, отбелязвайки,
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията в Донбас придоби критичен характер

Руският президент Владимир Путин стартира обръщението към сънародниците си, отбелязвайки, че то ще бъде отдадено на Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

Путин сподели, че обстановката в Източна Украйна още веднъж е станала сериозна и акцентира, че Украйна е неразделна част от историята на страната му.

" Още един път желая да подчертая, че за нас Украйна не е просто прилежаща страна. Тя е неразделна част от нашата лична история, просвета и духовно пространство. Това са наши приятели, близки, измежду които имаме освен сътрудници, другари, само че и родственици, хора, които имат с нас кръвни, фамилни връзки ", акцентира в телевизионното си послание Путин, представен от ТАСС.

" Въпросът е доста сериозен. Ситуацията в Донбас закупи сериозен темперамент . Не желая да давам оценки, а да кажа идващите стъпки. Украйна не е прилежаща наша страна, а е неотделима част от нашата история, там са нашите близки и другари ", съобщи той.

" За да разбираем дейностите на Русия и задачите, които си слагаме, би трябвало да кажа няколко значими думи: Съвременна Украйна бе основана напълно от Русия. Сталин причисли Съюз на съветските социалистически републики и й даде някои земи, по-рано принадлежали на Румъния и Полша . През 1954 г- Хрушчов също ѝ подари спомагателни земи. Така се образува територията на актуалната Украйна ", акцентира Путин.

Събитията от предишното не можем да променим, само че би трябвало да ги кажем почтено и без политическа декорация: Съображенията на сегашната обстановка не може да не помнят историята на Украйна: Украйна е на Владимир Илич Ленин - той е неин създател и проектант. Сега Донбас са признателни на Русия, по тази причина желаят самостоятелност, сподели Путин.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР