Руският президент Владимир Путин запазва максималистичните си цели за Украйна. Това

...
Руският президент Владимир Путин запазва максималистичните си цели за Украйна.
Това
Коментари Харесай

ISW: Путин не се е отказал да превземе Украйна

Руският президент Владимир Путин резервира максималистичните си цели за Украйна .

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Западни, украински и съветски източници не престават да показват, че Русия се готви за идна атака, което поддържа оценката на ISW, че офанзивата през идващите месеци е най-вероятният метод на деяние (MLCOA).

На 30 януари секретарят на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че няма индикации, че Русия се готви да договаря за мир и че всички индикатори сочат противоположното. Столтенберг означи, че Русия може да активизира до 200 000 души персонален състав и продължава да се снабдява с оръжия и муниции посредством засилено локално произвеждане и партньорства с властнически страни като Иран и Северна Корея. Столтенберг акцентира, че съветският президент Владимир Путин резервира максималистичните си цели за Украйна.
 ISW: Путин готви нова огромна атака в Украйна
ISW: Путин готви нова огромна атака в Украйна

Кремъл постанова цензура на новините от фронта

Ръководителят на Съвета на резервистите на украинските сухопътни войски Иван Тимочко съобщи, че съветските сили укрепват групировката си в Донбас като част от предстоящото нахлуване, и означи, че съветските сили ще би трябвало да стартират нахлуване заради възходящия вътрешен напън за победа .

Изявленията на Столтенберг и Тимочко поддържат предходната прогноза на ISW, че съветските сили основават условия за започване на атака, евентуално в Луганска област, през идващите месеци.

Руските военни блогъри също така продължиха да показват, че съветското осведомително пространство основава условия за съветска атака и я чака. Военните блогъри ускориха изказването, направено от съветски канал в Телеграм, че актуалният ритъм и темперамент на съветските интервенции демонстрират, че главните сили на предстоящата атака и обещания пробив към момента не са " влезнали в борбата " . Това изказване подсказва, че съветските военни блогъри считат, че съветските сили към момента не са задействали детайлите, нужни за уверено настъпателно изпитание.

Русия и Иран продължиха да поставят старания за задълбочаване на икономическите връзки.
 Русия отхвърли
Русия отхвърли " лъжата " на Джонсън, че Путин го заплашил с ракета

Кремъл се чуди умишлено или неумишлено излъгал някогашният английски министър председател

Иранските държавни медии оповестиха, че на 29 януари Иран и Русия са открили директни канали за финансова връзка сред иранските банки и повече от 800 съветски банки .

Заместник-управителят на Иранската централна банка Мохсен Карами разгласи, че иранските и съветските банки са подписали Меморандум за съгласие за финансови известия, който влиза в действие неотложно. Карами добави, че иранските банки в чужбина също са включени в меморандума и ще могат да обменят общоприети банкови известия с съветските банки.

Ирански публични лица и свързани с страната медии показаха меморандума като средство за заобикаляне на западните наказания против Иран и Русия и съпоставиха системата за продан на известия с Обществото за международна междубанкова финансова телекомуникация (SWIFT), което служи като най-голямата система за финансови известия в света.

ISW към този момент е съобщавала за задълбочаването на икономическите и военните връзки сред Техеран и Москва.
 За Зеленски Путин е
За Зеленски Путин е " никой " и няма да договаря с него за мир

Украинският президент не схваща кой взема решенията в Русия

Основни заключения:
Западни, украински и съветски източници не престават да показват, че Русия се готви за идна атака, което поддържа оценката на ISW, че офанзивата през идващите месеци е най-вероятният метод на деяние (MLCOA). Иранските държавни медии оповестиха, че на 29 януари Иран и Русия са открили директни канали за финансова връзка сред ирански банки и над 800 съветски банки. Руските сили продължиха сухопътните офанзиви за възвръщане на изгубените позиции западно от Кременна, до момента в който украинските сили организираха контраофанзивни интервенции северозападно от Сватово. Украинските сили продължиха да нанасят удари по концентрациите на съветските сили в тиловите региони в Луганска област. Руските сили продължиха да организират наземни офанзиви по цялата фронтова линия в Донецка област. Руските сили продължиха да реализират незначителни териториални придобивки край Бахмут. Руските сили не организираха доказани наземни офанзиви в Запорожка област. Руското министерство на защитата (МО) продължи да подхваща ограничения за професионализиране на съветската войска, защото е изправено пред продължаващ отпор против тези ограничения. Руските сили и окупационните управляващи не престават да се насочват към кримските татари в опит да свържат антируските настроения с екстремистка или терористична активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР