Руският президент Владимир Путин подписа проект за изменения в Наказателния

...
Руският президент Владимир Путин подписа проект за изменения в Наказателния
Коментари Харесай

Путин подписа поправки в НК: 10 г. затвор за отказ от бойни действия и 15 г. за дезертьорство

Руският президент Владимир Путин подписа план за промени в Наказателния кодекс, свързани с военната работа, както и закон, който разрешава на чужденци - военнослужещи в съветската войска да аплайват за поданство без позволение за престояване, оповестиха от пресслужбата на Кремъл. 

Промените в Наказателен кодекс на Руската федерация плануват нов член - " мародерство ", като плануваното наказване е от 6 до 15 години " отнемане от независимост ". 

Останалите ремонти са: 
От 3 до 10 години затвор за военнослужещ, непринудено предал се в плен. Ако обаче закононарушението е осъществено за първи път, а военнослужещият е подхванал ограничения за освобождението си, върнал се е на работа и не е направил други закононарушения в плен, тогава той може да бъде освободен от отговорност Дезертьорството или неявяването на военна наборна работа се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 10 години. Освен това военнослужещите, които са в запаса и са извикани на военно образование, ще носят същата отговорност като военнослужещите по договор За несъблюдение на заповед на командира във военно време или отвод на военнослужещия да взе участие в бойни дейности се планува " отнемане от независимост " до 3 години, а при положение на тежки последствия - до 10 години.  за отегчаващо виновността събитие при закононарушения против военната работа ще се смята, когато те са осъществени освен в изискванията на въоръжен спор или военни дейности, само че и " по време на готовност или военно състояние, във военно време " призованите запасняци ще носят наказателна отговорност за отсъствие или своеволно овакантяване на местослуженето наедно с военнослужещите по договор

Държавният глава на Руската федерация парафира и документ, който разрешава на чужденци - военнослужещи в съветската войска да аплайват за поданство без позволение за престояване. Той касае чужденците, които са сключили контракт с съветските въоръжени сили за интервал от минимум една година. 

Чуждестранните наемници ще могат и да не съблюдават изискването за непрестанно престояване в Русия в продължение на пет години от датата на приемане на позволение за престояване за по-нататъшно даване на поданство.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР