Руският президент Владимир Путин пак разпъна масата за преговори. На

...
Руският президент Владимир Путин пак разпъна масата за преговори. На
Коментари Харесай

Путин пак разпъна масата. Над 3 часа разговор с Шолц

Руският президент Владимир Путин отново разпъна масата за договаряния. На нея този път седна немският канцлер Олаф Щолц. Разговорът продължи над 3 часа

Атмосферата бе делова, сподели Путин на брифинг след срещата. Според него Шолц е надъхан да продължи да развива взаимноизгодното и прагматично съдействие сред Германия и Русия. Путин акцентира, че страната му обезпечава повече от две трети от потребностите на Германия от петрол и газ.

„ Северен поток 2 “ не е политически план, а има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа. Русия има подготвеност да продължи и след 2024 година да доставя газ в Европа през Украйна, в случай че има търсене ”, увери съветският президент.

На собствен ред Шолц съобщи, че по време на диалозите сред двамата водачи не е била пропусната нито една тематика. Той оцени известието за евакуиране на съветските войски от границата с Украйна като „ добър знак “.

„ По-нататъшна ескалация ще докара до съществени политически и стопански последствия и считам, че всички са наясно с това ”, съобщи канцлерът на Германия.

Олаф Шолц дойде през днешния ден на посещаване в Москва, с цел да организира диалози по отношение на деескалацията на обстановката към Украйна. Разговорите сред двамата политици продължиха повече от 3 часа, напомня БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР