Руският президент Владимир Путин има само една истинска червена линия,

...
Руският президент Владимир Путин има само една истинска червена линия,
Коментари Харесай

Бивш руски олигарх посочи червената линия на Путин

Руският президент Владимир Путин има единствено една " същинска алена линия ", която не може да бъде прекрачена, сподели пред Newsweek Михаил Ходорковски, някогашен съветски олигарх, който е в самоизгнание.

60-годишният Ходорковски, водещ критик на режима на Путин, оглавяваше енергийната компания Юкос, преди да прекара десетилетие в пандиза в Русия по обвинявания, които критиците нарекоха политически стимулирани. Сега той реши дали съветският водач ще употребява нуклеарно оръжие, в случай че Украйна се опита да си върне анексираната територия Крим.
-->
Украинският президент Володимир Зеленски даде обещание предишното лято да анулира анексирането на Черноморския полуостров от Русия през 2014 година Обширни укрепления бяха видяни по крайбрежието на Крим и съветската военноморска база Севастопол неотдавна, до момента в който Русия се приготвя за украинско нахлуване.

Мнозина се притесняват, че опитът на Украйна да си върне Крим би бил основна граница за Путин. Естонският министър на защитата Хано Певкур каза през май, че загубата на надзор над окупирания Крим е " алена линия " за съветския президент.

" Има единствено една същинска алена линия за Путин - директна физическа опасност него самия ", сподели Ходорковски от Лондон, където живее в този момент, съобщи news.bg.  " Така че всяка друга обстановка, която разрешава известно пространство за маневриране на самия Путин, в действителност не е алена линия, що се отнася до него. "

Ходорковски, който е избран за " задграничен сътрудник " от Кремъл, беше един от първите поддръжници на демократичната смяна в Русия, критикувайки ендемичната корупция на телевизионна среща с Путин при започване на 2003 година Ходорковски беше опрощение от съветския президент през 2013 година

Бившият съветски петролен шеф сподели, че има вяра, че Путин не е употребявал нуклеарни оръжия във войната против Украйна до момента, тъй като " той осъзнава, че потреблението на нуклеарни оръжия няма да му обезпечи незабавна победа, само че несъмнено ще приключи с неотложно проваляне на Путинския режим. "

Ходорковски сподели, че не е сигурен какво би могло да бъде " спусъкът " за Путин да употребява нуклеарни оръжия, " тъй като е доста мъчно да се реши какво се случва в главата на Путин, психическото положение на Путин ".

" Може да е Крим, може да е отстъплението на съветските въоръжени сили на някои други сектори от фронтовата линия ", сподели той.

През април Зеленски повтори, че Украйна възнамерява да освободи Крим в контранастъпление, заявявайки, че триумфът на страната му зависи от продължаващите доставки на оръжия от Запада.

" Веднага щом Путин реши за себе си, че потреблението на нуклеарно оръжие от негова страна няма да докара до неотложно заличаване, заличаване на въоръжените сили, воюващи в Украйна - съветските въоръжени сили - той може да реши да го употребява. "

Ходорковски предизвести, че убеждението на Путин, че военният съюз на НАТО " неотложно " ще се намеси в спора, в случай че той употребява нуклеарни оръжия, " се размива лека-полека сега, с времето ".

" Така че считам, че е доста значимо да продължаваме да му подсещаме и да му набиваме в главата, че това е тъкмо това, което ще последва. Ако не, аз се тормозя, че той може да реши да употребява нуклеарно оръжие ", сподели Ходорковски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР