Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха

...
Руският президент Владимир Путин и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха
Коментари Харесай

След телефонен разговор с Путин, Меркел настоя за по-сериозни санкции срещу Северна Корея

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел разискаха в телефонен диалог обстановката на Корейския полуостров и осъдиха Пхенян, че не зачита резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Двамата водачи подчертаха, че такива стъпки опонират на правилата за неразпространение на нуклеарно оръжие и основават сериозна опасност за районния мир и сигурност, оповестява Българска телеграфна агенция.

Според тях " уреждането на тази изострена рецесия е допустимо единствено с политико-дипломатически средства, посредством обновяване на договарянията сред всички забъркани страни ", написа в официално съобщение на пресслужбата на Кремъл.

На 3 септември Северна Корея разгласи, че е направила сполучливо тестване на водороден заряд, който може да бъде употребен за бойна глава на междуконтинентална балистична ракета, което провокира бурни реакции от интернационалната общественост. Заради дейностите на азиатската страна Меркел изрази поддръжка за по-строги наказания на Организация на обединените нации против нея.

В диалога сред Путин и немския канцлер бе наранена и тематиката Украйна. Меркел приветства съветското предложение за разполагане на мироопазващ контингент на Организация на обединените нации, само че акцентира, че предлаганият мандат би трябвало да бъде уголемен. Путин е изразил подготвеност да обмисли концепцията за разполагане на " сини каски " освен по линията на контакт в Донбас, само че и в други зони на Източна Украйна, с цел да охраняват чиновниците на Организацията за сигурност и съдействие в Европа, които наблюдават за спазването на Минските съглашения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР