Вторият подсъдим за бруталната катастрофа преди повече от 2

...
</TD
> Вторият подсъдим за бруталната катастрофа преди повече от 2
Коментари Харесай

Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с Порше Кайен не се призна за виновен

Вторият обвиняем за бруталната злополука преди повече от 2 години в Кючука с " Порше Кайен " не се призна за отговорен. Това съобщи в правосъдната зала на Районния съд, който е изправен на подсъдимата пейка за съпричиняване на пътното произшествие, вследствие на което пешеходката Нелина Дочева получава тежка телесна щета и й е отстранен далакът, предава Plovdiv24.bg .

Зверската злополука стана на 14 ноември 2021 година на кръстовището на улиците " Стефан Стамболов " и " Славееви гори ".

Деян Христов управлявал " Нисан Алмера ". В колата били и родителите му, защото тръгвали към София. Потеглил от паркинга пред блока на ул. " Славееви гори " 24, присъединил се в придвижването по " Стефан Стамболов " и след 10 метра спрял на Т-образно кръстовище, с цел да завие наляво. Зад него се движел сив SUV Хонда, а отстреща различен автомобил дал десен мигач. При потеглянето на нисана последвал непряк удар в предна лява страна от поршето. Христов твърди, че преди да предприеме маневрата, се е огледал и не е видял черния кайен.

" Дойде изведнъж. Той се движи в насрещното. След като ме удари, продължи напред. Там има " лежащ служител на реда " и от скоростта отскача. Удря едно дърво, отсича го и то удря едно момиче. После второ дърво отсича и отиде на отсрещния тротоар. Там се удря в дирек и спря в тревата " - описа Деян Христов.

В кайена имало водач и две девойки. След като спрял в зелената повърхност, тримата побегнали, водачът се върнал да си вземе якето от багажника и отново избягал. Според Христов поршето се движело с над 140-150 км/ч. 

Удареното момиче вървяло с родителите си по тротоара. Самият Христов, майка му и татко му останали на място. Дошла полицията и му взели проби за алкохол и дрога. През това време татко му отишъл да види момичето. То лежало на земята и малко по-късна пристигнала кола за спешна помощ. 

20-годишният Деян Христов е студент в НСА, компетентност гребане. Работи като водач в община Куклен. След произшествието е бил тестван за съществуване на алкохол и опиати в кръвта, като пробите са негативни.

Другият обвиняем за злополуката е 39-годишният Минко Минков, който е управлявал " Порше Кайен ". Той избягал от мястото на злополуката, само че няколко часа по-късно се е явил в 5 районно управление (на МВР) - Пловдив, съпроводен от татко си. Той е тестван за алкохол и опиати. Установено е съществуване на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за проучване. Тестът за алкохол е негативен.

Според версията на Минков, той се движел по ул. " Стефан Стамболов ". При приближаване на кръстовището с ул. " Славееви гори “ настигнал движещия се пред него " Нисан “, ръководен от Деян Христов и подхванал маневра изпреварване. Когато джипът съвсем се изравнил с нисана, последният подхванал маневра ляв завой, препречил пътя на поршето и последвал удар сред двете коли. 

Вследствие на удара поршето напуща пътното платно и блъска дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци - пострадалата и нейните родители. Колата блъснала второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната повърхност на култивиран парк.

и подписа съглашение с прокуратурата с присъда 6 месеца условно с 3 години изпитателен период и 10 месеца без право да ръководи автомобил.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР