Руският президент Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел и френският

...
Руският президент Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел и френският
Коментари Харесай

Макрон и Меркел поискаха от Путин действия за разрешаването на украинския конфликт

Руският президент Владимир Путин, немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон разискаха в телефонен диалог тревожната обстановка във връзка със застоя на процеса на разрешаване на вътрешноукраинския спор, оповестиха от пресслужбата на съветския президент.

" Тревожната обстановка във връзка със застоя на процеса на разрешаване на вътрешноукраинския спор беше разисквана задълбочено. В същото време тримата водачи означиха значимостта на използването на Минските съглашения от 2015 година като неоспорима основа за уреждането му. Те подчертаха и интереса си към по-нататъшно съгласуване на напъните на Русия, Германия и Франция в нормандския формат “, се споделя в известието.
 Газпром прегази Украйна, доставя газ за Унгария " Газпром " прегази Украйна, доставя газ за Унгария
От 1 октомври „ Газпром ” стартира да доставя на Унгария газ през тръбопровода „ Балкански поток ”, като заобиколи У...

Меркел и Макрон са разговаряли в понеделник по телефона първо с украинския президент Владимир Зеленски, а по-късно с Путин.

" Канцлерът и френският президент приканиха съветския президент да спомага за договаряния в нормандския формат. Събеседникът им се съгласи да изиска от външните министри да се срещнат в близко бъдеще по този въпрос ", сподели формалният представител на кабинета на министрите на Федерална република Германия Зайберт.

По думите му, в договарянията със Зеленски страните са подчертали нуждата от цялостно използване на Минските съглашения и решенията от срещата на върха в нормандския формат през 2019 година и са изразили подготвеност да продължат напъните за разрешаване на спора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР