Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков каза днес, че решението му

...
Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков каза днес, че решението му
Коментари Харесай

Дмитрий Гудков е напуснал Русия като тактическо отстъпление

Руският опозиционен политик Дмитрий Гудков сподели през днешния ден, че решението му да напусне Русия е " тактическо оттегляне ", станало неизбежно при невъзможността му да се занимава дейно с политика поради възходящия напън на управляващите, съобщи Ройтерс.

Гудков, който предходната седмица беше арестуван за два дни по дело, за което той споделя, че е скалъпено, съобщи, че е напуснал Русия, откакто получил предизвестия от близки до Кремъл лица, че в случай че остане в страната, ще бъде задържан.

До 2016 година Гудков беше народен представител в долната камара на Народното събрание и се надяваше да се кандидатира още веднъж през септември. Той обаче сподели, че натискът върху него и фамилията му от страна на управляващите за момента е направил невъзможна политическа активност в самата Русия.

Мисля, че оставайки в страната, не мога да бъда ефикасен в среда, където всъщност всяка политическа активност води до излежаване на присъда в пандиза освен за самите политици, само че и за техните последователи и за членовете на фамилиите им, написа във Facebook Гудков, който в този момент е в Украйна.

Това не е проваляне, акцентира той по отношение на решението си да избяга. Това е тактическо оттегляне за прегрупиране на силите, посочи Гудков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР