Години наред се говори за едни и същи мерки, но

...
Години наред се говори за едни и същи мерки, но
Коментари Харесай

Илиана Кирилова: Държавата е абдикирала от проблемите с войната по пътищата

Години наред се приказва за едни и същи ограничения, само че отнемането на човешки животи продължава. Това съобщи градският прокурор на София Илиана Кирилова след полемика на тематика: " Предложения за законодателни промени при следствие на пътнотранспортни катастрофи ".

Участие във форума взеха близки и родственици на починали в тежки пътнотранспортни катастрофи, членове на съдружие " Ангели на пътя ", заместител основният прокурор Елена Каракашева, Николай Георгиев, завеждащ отдел " Аналитичен " във Върховна прокуратура, представители на управленията на Министерство на правораздаването и на Министерство на вътрешните работи, депутати от 49-ото Народно заседание, представители на Българска асоциация на потърпевши при произшествия, специалисти по пътна сигурност.

Елена Каракашева уточни, че сигурността на пътя би трябвало да бъде приоритет. " Днешната среща не е нито първа нито последна ", сподели Каракашева.

Мария Павлова, служебният министър на правораздаването, уточни, че законодателните промени ще стъпят на обстойно проучване за аргументите за какво в последните 10 години подобен вид незаконния са се нараснали.

" Благодарим на родителите и починалите в произшествия, които не престават за държат казуса във фокуса на публичното внимание ", сподели още Мария Павлова.

" Хората губят доверие в правосъдната система ", уточни Илиана Кирилова.

" Държавата е абдикирала от тези проблеми, свързани с убийствата по пътищата. Не желаеме нито един родител повече да купува последни други на детето си. Когато се качиш на автомобил пийнал или дрогиран - ти си палач ", обявиха от съдружие " Ангели ня пътя ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР