Руският опозиционен политик Алексей Навални е в кома в сибирска

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални е в кома в сибирска
Коментари Харесай

Отровените врагове на Кремъл

Руският опозиционен политик Алексей Навални е в кома в сибирска болница в град Омск. Неговият представител Кира Ярмиш твърди, че критикът на Путин е бил токсичен, а докторите, лекуващи го, крият информация на положението му и дали има данни за натравяне. Това съобщи Reuters.

Ето някои детайлности за предходни произшествия, в които съперници на Кремъл са били жертви на отравяне или най-малко е имало такива съществени съмнения по отношение на техни болести.
Сергей Скрипал
66-годишният някогашен съветски двоен сътрудник Скрипал, който е предавал секрети на английското разузнаване, и 33-годишната му щерка му Юлия бяха открити в безсъзнание на скамейка пред търговски център в британския град Солсбъри през март 2018-а.

Те бяха откарани в болница в сериозно положение, а английските държавни чиновници обявиха, че двамата са били отровени с нервнопаралитичното вещество Новичок, създадено от руската войска през 70-те и 80-те години.

Русия отхвърли каквато и да е роля в отравянето и сподели, че Англия подклажда антируска нервност.

" Химикалът предизвиква закъснение на сърцето и стесняване на дихателните пътища, което води до гибел посредством задушаване. Една от главните аргументи това вещество да бъде създадено е, че неговите съставни елементи не са неразрешени “, съобщи специалистът по фармакология проф. Гари Стивънс от Университета в Рединг.
Владимир Кара-Мурза
Руският опозиционер твърди, че са направени опити за отравянето му през 2015-а и 2017-а. По-късно немска лаборатория открива нараснали равнища на живак, мед, манган и цинк в него, съгласно медицински отчети, видени от Reuters. Москва отхвърли да има присъединяване.
Александър Литвиненко
Бившият сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и прям критик на съветския президент Владимир Путин умря на 43 години, откакто съгласно английското държавно управление е пил зелен чай в лондонския хотел " Милениум ", като в чая е имало полоний-210, необичаен и мощен радиоактивен изотоп.

През 2016-а английско следствие заключи, че Путин най-вероятно е одобрил убийството. Кремъл още веднъж отхвърли присъединяване в случая.

Разследване, ръководено от върховен английски арбитър, откри, че някогашният телохранител от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Андрей Луговой и различен руснак Дмитрий Ковтун са направили убийството като част от интервенция, която евентуално е била ръководена от Федералната работа за сигурност (ФСБ) на Русия, главният правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) от руската ера.
Александър Перепилични
44-годишният руснак бе открит мъртъв наоколо до първокласния си дом отвън Лондон, откакто е излязъл на джогинг през ноември 2012-а.

Перепиличен е потърсил леговище във Англия през 2009-а, откакто е оказал помощ на швейцарско следствие за съветска скица за пране на пари. Внезапната му гибел породи догатки, че може би е бил погубен.

Британската полиция изключи ликвидиране макар съмненията, че може да е бил погубен с рядка отрова. Дознанието за неговата гибел към момента не дава дефинитивно умозаключение за това по какъв начин е умрял.

Според предварителното разследване обаче, Перепиличен евентуално е токсичен със мощно токсично растение, с което неусетно за него са заменили киселеца в обичаната му съветска чорба. В корема на руснака са били открити следи от рядко химично вещество, което може да се съдържа в отровното растение гелсемиум.
Виктор Юшченко
Юшченко, тогава украински водач на опозицията, беше токсичен по време на акцията за президентските избори през 2004-а. Той твърди, че е бил токсичен, до момента в който вечерял отвън Киев с представители на украинските служби за сигурност. Русия отхвърли каквото и да било присъединяване.

Установено е, че тялото му е съдържало 1000 пъти повече диоксин, в сравнение с е обикновено. Лицето и тялото му бяха обезобразени от отравянето, след което той се подложи на десетки интервенции.

Юшченко печели президентския пост след повторни избори сред него и проруския министър председател Виктор Янукович. Украинският Върховен съд приканва изборите да бъдат повторени, заради необятно публикуваната изборна машинация в интерес на Виктор Янукович в първичното гласоподаване. Обществените митинги, провокирани от изборната машинация, бяха наречени " Оранжева гражданска война.
Георги Марков
Георги Марков, български публицист, публицист и конкурент на тогавашното комунистическо ръководство, емигрира от страната през 1969-а. Той умира на 11 септември 1978-а, откакто в Лондон е инсцениран махленски случай, при който Марков е прострелян с дребна отровна, до момента в който чака рейс на моста Ватерло.

Според разкази за случая, писателят е бил блъснат от човек, който се навел, взел чадъра си от земята и липсващ. Последвалите събития демонстрират, че случаят напълно не е бил инцидентен, а против Марков е осъществено нападение. Оръжието най-вероятно е било замаскирано като чадър, с което в крайници на писателя е изстреляна дребна сачма с отрова, евентуално рицин, за която няма антидот.

Дисидентите упрекнаха руския Комитет за Държавна сигурност (на СССР), че стои зад убийството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР