Руският министър на отбраната Сергей Шойгу потвърди за прехвърляне на

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу потвърди за прехвърляне на
Коментари Харесай

Шойгу: САЩ прехвърлят войски от Северна Америка през Атлантика до западните граници на Русия

Руският министър на защитата Сергей Шойгу удостовери за прекачване на американски и натовски войски наоколо до границите на Русия. В същото време зам.-министърът на външните работи Сергей.

По думите на Сергей Шойгу сега Съединените щати трансферират войски от Северна Америка през Атлантическия океан до западните граници на Русия.

Той акцентира, че маневрите на НАТО „ Defender Europe 2021 “ са най-мащабните за последните 30 години. 

„ Основните сили се концентрират в Черноморския и Балтийския район. В непосредственост до нашата територия се концентрират общо до 40 000 военнослужещи и 15 000 единици въоръжение и военна техника, в това число стратегическа авиация. В отговор на военната активност на Алианса, която заплашва Русия, предприехме съответните ограничения. “

Мерките включват неочаквана инспекция на бойната подготвеност на войските в Западния и Южния боен окръг, сподели още Шойгу.

По думите му в продължение на три седмици на западните граници на Русия са били сполучливо трансферирани две армии и три съединения на въздушно-десантните войски, който са потвърдили способността си да защитят страната.

По-рано заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков назова „ провокация “ навлизането на американски бойни кораби в Черно море и прикани Съединените щати да стоят по-далеч от полуостров Крим и черноморското крайбрежие на Русия. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР