Руският милиардер Пьотр Авен, който оглавяваше Алфа Банк, се оплака

...
Руският милиардер Пьотр Авен, който оглавяваше Алфа Банк, се оплака
Коментари Харесай

Санкциониран руски милиардер се жалва, че не знае как да оцелее

Руският милиардер Пьотр Авен, който оглавяваше Алфа Банк, се оплака от компликациите, с които се сблъсква, след наложените против него наказания от Запада.

„ Нашият бизнес е изцяло погубен. Всичко, което строихме в продължение на 30 години, в този момент е изцяло разрушено. И би трябвало по някакъв метод да стартираме нов живот “, споделя той в изявление за Financial Times.

В момента предприемачът е в Лондон, където има безценен мезонет и имение в предградията. Заради глобите обаче под запор са имуществените му права, банкови сметки и други активи.

„ Ще мога ли да наема чистачка или водач? Аз не карам... може би доведената ми щерка ще стартира да извършва ролята на персонален водач. Представа нямам по какъв начин да оцелеем “, оплака се Авен.

Според изданието в границите на 20 дни предприемач може да бъде експулсиран от Обединеното кралство (има съветско, латвийско поданство и американска виза), само че желае да остане в страната със брачната половинка си и 8-годишния си наследник.

Авен има намерение да оспори глобите и за задачата търси английски юрист, само че признава, че не може да разчита на бързо решение на проблемите си.

По-рано неговият съучастник и създател на Alfa Group Михаил Фридман, който също попадна под наказания, се оплака, че на процедура не разполага с никакви пари и не е в положение да покрива даже дребни разноски, като разчистване на дома да вземем за пример. Милиардерът показа, че в тази обстановка евентуално ще му се наложи самичък да чисти жилището си.

Авен и Фридман се отдръпнаха като шефове на Алфа-банк, откакто попаднаха под глобите на Запада.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР