Руският гигант Газпром , който понижи днес с над 40

...
Руският гигант Газпром , който понижи днес с над 40
Коментари Харесай

Газпром намали с 15 на сто днешните доставки за италианската Ени

Руският колос " Газпром ", който намали през днешния ден с над 40 на 100 дневните си мощности за Германия, понижи с 15 на 100 и днешните доставки на газ за италианската енергийна група " Ени " (Eni), съобщи Франс прес.

" Ени " удостоверява, че " Газпром " ни осведоми за лимитирано намаление на доставките на газ за днешния ден, сподели представител на италианската компания пред Агенция Франс Прес. Компанията посочи, че на този стадий не са ясни аргументите за намаляването на доставките.

Износът на съветски газ за Европа непрекъснато понижава от началото на глобите против Русия. " Газпром " спря доставките на газ за няколко европейски клиенти, които отхвърлиха да заплащат в рубли.

Около половината от задграничните компании, сключили контракт за доставки на газ с " Газпром ", са разкрили сметка в рубли в " Газпромбанк " за осъществяване на заплащанията, увери в средата на май съветският вицепремиер Александър Новак, представен от " РИА Новости ".

Италианският енергиен колос " Ени ", в който страната има дял от 30,3 на 100 също е разкрил сметка в евро и сметка в рубли в " Газпромбанк " в края на май, с цел да уреди заплащанията за доставки на съветски газ, " огъвайки се " пред настояванията на Москва. Плащането е било осъществено в евро, съгласно групата.

Италия е доста подвластна от съветския газ, защото внася 95 на 100 от синьото гориво, което използва. През 2021 година към 40 на 100 от вноса на газ е бил от Русия.

По време на вчерашното си посещаване в Израел италианският министър председател Марио Драги пледира за по-голяма енергийна самостоятелност. Искаме да понижим зависимостта си от съветския газ, сподели той. Работим, с цел да използваме газовите запаси на Източното Средиземноморие и да развиваме възобновимите източници на сила.

От своя страна немското държавно управление увери, че макар спада с 40 на 100 на доставките сигурността на снабдяването в страната остава обезпечена. Въпреки военната намеса на Русия в Украйна Германия продължава да внася близо 35 на 100 от газа от Русия, макар че този дял бе 55 на 100 преди февруари.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР