Доста трудно е да изненадате съвременен ентусиаст, който се интересува

...
Доста трудно е да изненадате съвременен ентусиаст, който се интересува
Коментари Харесай

XFX представи необичайната видеокарта MagAir RX 7900 XTX: идва с вентилатори за бързо отстраняване

Доста мъчно е да изненадате актуален запалянко, който се интересува от компютърни съставни елементи — всички разновидности за дизайнерски решения от дълго време са тествани, а RGB-подсветката и останалите декоративни изкушения от дълго време са станали скучни. Съответно инженерите от XFX взеха решение да привлекат вниманието на евентуалните купувачи с нова видеокарта от серията MagAir, която разрешава на потребителя елементарно и доста бързо да отстрани вентилаторите от дейната охладителна система. Това прави новия Radeon RX 7900 XTX много извънредно устройство, което дава избран набор от преимущества пред съперниците с класическа структура.

Например, в прочут смисъл обслужването на такава видеокарта е по-лесно — притежателят не би трябвало да изключва зареждането, да изважда графичния ускорител от кутията и по-късно деликатно да отстранява праха, което изисква повече време и внимание (това е изключително мъчно, в случай че потребителят не желае да загуби гаранцията и е заставен да почиства радиатора с вентилаторите, без да смъква охладителната система от печатната платка). В случая на този нов артикул е задоволително да извадите три вентилатора, да извършите процеса по разчистване и по-късно да ги поставите назад — прикрепването е магнитно, тъй че процесът на разглобяване ще отнеме към 10 секунди. Единственият проблем е в това, че главният прахуляк, който въздейства върху успеваемостта на разсейването на топлината, се намира сред ребрата на радиатора и няма елементарен достъп до тях.

Вторият научен бонус на това решение е, че потребителят може да размени вентилаторите с други. Това е потребно, в случай че някой от вентилаторите се повреди след продължителна приложимост или в случай че на пазара има модели, които работят по-ефективно или безшумно. Проблемът с това преимущество е, че XFX не е огромен производител на равнището на ASUS или Gigabyte, тъй че сега нито един непряк производител не е показал свои вентилатори в сходен форм фактор — и даже не е имало никакви анонси. Единствената опция е да закупите аварийни съставни елементи единствено от самия производител, т.е. това има смисъл единствено в случай че охладителната система е развалена.

Но цената на видеокартата Mercury MagAir Radeon RX 7900 XTX е с $80 по-висока от тази на елементарния модел със същите характерности и със общоприета охладителна система. Съответно, в случай че не сте последовател на последните нововъведения и нововъведения, ще е доста по-практично с тези $80 да закупите 2-3 аварийни охладителни системи за вашия модел видеокарта и да ги промените, в случай че истинската спре да работи или лагерите стартират да издават доста звук. Но, несъмнено, самата концепция е извънредно забавна и заслужава внимание — може би в бъдеще нещо сходно ще стане норма.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР