Руският газов гигант Газпром обяви, че намалява драстично доставките на

...
Руският газов гигант Газпром обяви, че намалява драстично доставките на
Коментари Харесай

Газпром с лоша новина за газа за Европа, какво следва

Руският газов колос " Газпром " разгласи, че понижава фрапантно доставките на газ за Европа през " Северен поток ". Така от сряда те спадат на 33 милиона кубически метра на ден. Мотивът на Москва за понижените доставки е нужда от ремонт на турбина, съобщи Агенция Франс Прес, цитира БГНЕС.

„ Производственият потенциал на компресорната станция Portovaïa ще се падне до 33 милиона m3 на 27 юли в 07:00 ч. “, уточни Газпром в акаунта си в Telegram. Това значи, че потенциалът на тръбопровода пада от 20% от сряда, при 40% в този момент.

Русия към този момент два пъти понижи размера на доставките си през юни с претекста, че газопроводът не може да действа обикновено без турбината, която бе на ремонт в Канада, и която не можеше да бъде върната в Русия поради европейските наказания.

В последна сметка Германия и Канада се съгласиха да върнат оборудването назад в Русия. Берлин към този момент дефинира решението за понижените доставки като „ политическо “ и „ предлог “ за оказване на въздействие върху Запада поради глобите му против Русия.

Газопроводът „ Северен поток “ с потенциал съгласно „ Газпром “ от 167 милиона м3 на ден свързва Русия с Германия през Балтийско море. Тръбата е стратегическа за доставките на газ за Европа, която е мощно подвластна от съветските енергийни запаси.

Германия реагира стремително и разгласи, че не вижда никакви механически аргументи, които да постановат понижаване на доставките по " Северен поток ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР