Руският фонд за директни инвестиции (RDIF) заяви, че е подписал

...
Руският фонд за директни инвестиции (RDIF) заяви, че е подписал
Коментари Харесай

Руската ваксина ще се произвежда в Южна Корея

Руският фонд за директни вложения (RDIF) съобщи, че е подписал съглашение с южнокорейската биотехнологична компания GL Rapha за произвеждане на над 150 милиона дози ваксина Sputnik V в Южна Корея годишно, съобщи " Спутник ", представен от News.bg.

" Страните имат намерение да стартират производството през декември 2020 година и стартирането на имунизацията Sputnik V през януари 2021 година RDIF и GL Rapha ще доставят над 150 милиона дози годишно, създадени в Южна Корея за световно разпространяване ", съобщи съветският държавен фонд за благосъстояние. Позовавайки се на първия промеждутъчен разбор на резултатите от клинични проби на Sputnik V от фаза 3 с включени 40 000 доброволци, RDIF разгласи 92-процентова резултатност.

" Sputnik V се основава на безвредна и ефикасна платформа на човешки аденовирусни вектори. Тъй като пандемията към момента не е завършила, повече страни признават човешката аденовирусна векторна платформа и възнамеряват да включат тези ваксини в националното си портфолио от ваксини ", съобщи изпълнителният шеф на RDIF Кирил Дмитриев. Според известието за пресата, RDIF към този момент е получил поръчки за над 1,2 милиарда дози ваксина от над 50 страни и обмисля да усили своите задгранични индустриални мощности.

Sputnik V беше пионерската ваксина за целия свят - Русия публично я записва на 11 август. Ваксината е създадена от Изследователския институт по епидемиология и микробиология Gamaleya и сега приключва фаза 3 клинични изпитвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР