Руските военни са възобновили офанзивата си в Украйна от 18:00

...
Руските военни са възобновили офанзивата си в Украйна от 18:00
Коментари Харесай

Руската армия възобнови офанзивата си

Руските военни са възобновили офанзивата си в Украйна от 18:00 ч. Както Новости съобщвата обновената атака е " заради нежеланието на Киев да повлияе на националистите или да удължи режима на безмълвие ".

Генерал-полковник Михаил Мизинцев, началник на съветския Национален център за ръководство на защитата, съобщи по-рано, че по искане на украинската страна от 10:00 ч. в събота е разгласен режим на тишина. За тази цел маршрутите и транспортната логистика на филантропичните коридори бяха създадени и съгласувани в елементи, а съветските въоръжени сили подсигуряваха тяхната сигурност.

В същото време, съгласно Мизинцев, Киев е отказал да отвори филантропични коридори в Харков и Суми. В тези градове, както и във Волноваха и Мариупол, украинската страна е попречила евакуацията на цивилното население.

" Радикалите заплашват цивилните жители с физическо принуждение, на всички места е натрапен полицейски час, а изходите от обитаемоте места са минирани ", оповестяват от съветското Министерство на защитата.
 Москва разгласи преустановяване на огъня в Мариупол и Волноваха Обновена
Москва разгласи преустановяване на огъня в Мариупол и Волноваха

За да може цивилното население да напусне градовете

Припомняме, че тази заран бе оповестено преустановяване на огъня в Мариупол и Волноваха. Целта бе да се разреши прекосяване на филантропични коридори, както бе контрактувано по време на втората среща сред украинската и съветската делегация преди два дни.

Междувременно офанзивите към Киев продължиха през целия ден. В ранния следобяд в украинската столица избухна мощна детонация.

По данни на Ukraine 24 ракета е попаднала в жилищен регион в киевския квартал " Святошински ".

Настъплението продължава и към Харков и Николаев, а къв административните центрове в Луганска и Донецка област. Атакува се и Вишгород и Чернигов. В Житомир ракета е унищожила цяло учебно заведение.

Мариупол продължава да е блокиран.
 Украйна вини Русия, че не е прекратила огъня
Украйна вини Русия, че не е прекратила огъня

Междувременно външният министър на Украйна Дмитро Кулеба упрекна алианса на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР