Руските военни пропагандатори и т.нар. военни кореспонденти открито пишат, че

...
Руските военни пропагандатори и т.нар. военни кореспонденти открито пишат, че
Коментари Харесай

ЧВК Вагнер: до разгрома на Русия край Херсон остават само няколко дни, последиците са необратими

Руските военни пропагандатори и така наречен военни репортери намерено пишат, че Русия няма късмет да задържи окупирания Херсон под собствен надзор и ще бъде принудена да напусне града в границите на идващите няколко дни. Освен това съветски военни източници дефинират обстановката за съветската войска край Херсон като цялостна военна злополука. Един от най-големите съветски военни телеграмни канали - " GREY ZONE " (ЧВК " Вагнер " ) - предизвестява за риска от цялостен погром на групировката съветски войски, която към момента се намира на западния бряг на река Днепър. Освен това GREY ZONE акцентира, че обстановката за Москва в Херсонска област е даже по-лоша, в сравнение с при отстъплението от Харковска област след пробива при Балаклея.

Руснаците признават, че нямат късмет за проведено оттегляне на оживелите съветски елементи към източния бряг на Днепър. " Мисля, че за всички е ясно, че обстановката към Херсон дефинитивно е станала необратима, като остават единствено дни. Има единствено два въпроса: по какъв начин да се изтеглят съветските бойци от фронтовата линия на левия бряг и по какъв начин да се изясни всичко това на хората по-късно? Ситуацията в някои връзки е даже по-лоша от отстъплението от Харковска област след пробива към Балаклея. Осъществяването на проведено евакуиране на войските от първа линия е на практика невероятно ", се отбелязва в отчета. Освен това, разяснявайки актуалната обстановка, GREY ZONE отбелязва, че през последните месеци украинските въоръжени сили целеустремено бомбардират мостовете над река Днепър, което води до пагубна рецесия в снабдяването на съветската формация от другата страна на реката.

В същото време съветската страна продължава да провежда безсмислени удари с ирански безпилотни апарати над украински градове. " Това, апропо, се отнася и до въпроса за това, че врагът настойчиво удря моста в продължение на три месеца, до момента в който ние се радваме на идването на ГЕРАН-и (БПЛА), които нямат никакъв резултат върху нищо ", се отбелязва в отчета. GREY ZONE акцентира, че в актуалната обстановка съветската страна може да се насочи към подкопаване на язовирната стена на хидроенергийния комплекс " Каховка ". В същото време съгласно него няма причина украинските въоръжени сили да взривяват язовира, защото Украйна към този момент възнамерява нахлуване към Мелитопол напролет.

Превод:
Николай Илиев

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР