Руските военни продължават да полагат усилия да установят пълен контрол

...
Руските военни продължават да полагат усилия да установят пълен контрол
Коментари Харесай

Трета седмица боеве за Северодонецк

Руските военни не престават да поставят старания да открият цялостен надзор над Северодонецк и организира непрекъснато въздушно разузнаване благодарение на безпилотни летателни апарати " Орлан-10 ".

По непрекъснат обстрел са регионите на Лисичанск, Боровское, Била гора и Устиновка . Руснаците са нанесли въздушни удари в региона на Била Хора и Мирна Долина, както и ракетен удар в региона на Верхнякаменка.

Боеве се водят за Рубижне, северно от Северодонецк.

По направлението Бахмут , югозападно от Северодонецк съветските войски обстрелват украински позиции в регионите на Николаевка, Белохоровка, Яковлевка и Покровское.

В посока Славянск съветските войски обстрелват позиции на украински елементи край Дибровне, Вернопил, Курулка, Бохородично и Долина. По направлението на Лиман, североизточно от Славянск не са провеждани дейни бойни дейности.

В Харковското направление руснаците концентрират главните си старания върху удържането на окупираните позиции и обстрела на позициите на украинските войски. Руснаците са нанесли въздушни удари по селищата Тимофеевка и Цаповка .
 Столтенберг предизвести: Войната в Украйна може да отнеме години
Столтенберг предизвести: Войната в Украйна може да отнеме години

Отново настоя за изпращане на оръжие

И секретарят на Съвета за национална сигурност и защита (СНСО) на Украйна Олексий Данилов предизвестява за стягане на войната . Той чака, че тя ще продължи дълго.

" Ситуацията на фронтовата линия е напрегната, комплицирана и аз не съм от тези, които считат, че съветската войска е слаба. Те разполагат с доста огромни запаси и ги донесоха тук ", сподели той в съботно изявление за канадския вестник Globe and Mail, представено от организация Интерфакс-Украйна.

Данилов признава преимуществото на съветската войска в артилерията и тежкото съоръжение. " Нашите воини не се плашат от това. Отстояваме позициите си, понякога подхващаме и контраатаки. Но войната към момента продължава и сме надалеч от нейния край ", сподели той.

Данилов отхвърля да отговори на въпроса какъв брой военнослужещи е изгубила Украйна от началото на съветската инвазия.
 Руснаците напредват към Славянск, ракети по Кривой Рог, гърмеж в Херсон
Руснаците напредват към Славянск, ракети по Кривой Рог, гърмеж в Херсон

Володимир Зеленски посети Николаев в Южна Украйна

ISW: Незначителни триумфи на руснаците в покрайнините на Северодонецк

И Институтът за проучване на войната (ISW) също по този начин приказва, че съветската войска продължава да се сблъсква с проблеми, свързани с военния морал и дисциплината. За да създадат това умозаключение, специалистите се базират на прихванати телефонни диалози, оповестени от Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата.

Американският институт за военни проучвания (ISW) в ежедневната си сводка за интервенциите в Украйна приказва за реализирани незначителни триумфи в покрайнините на Северодонецк на съветските войски.

Украинският общоприет щаб признава " непълен триумф " на врага в Метелкино, а чеченският водач Разман Кадиров заяви, че това село е минало под контрола на " специфичните елементи на Ахмат " и " втория корпус на националната милиция на ЛНР ".

Продължават опитите за блокиране на украинските информационни линии по автомагистралата Бахмут - Лисичанск, като по трасето се нанасят наземни и артилерийски удари, се споделя в отчета.

Руските военни евентуално ще се сблъскат с все по-големи загуби на персонален състав и съоръжение, което ще усложни опитите за възобновяване на настъпателните интервенции в други сериозни точки, защото сраженията за Северодонецк не престават постепенно, се споделя още в обобщението на ISW.

Едновременно с това те се забавят в другите посоки на настъплението - при опитите за завладяване на Славянск и придвижване на изток от Бахмут не се означи необикновен прогрес през последните две седмици.

Експертите на ISW по-рано предвидиха, че съветските сили ще могат да завладяват Северодонецк през идващите седмици, само че единствено с цената на концентриране на по-голямата част от наличните сили в този дребен сектор от фронта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР