Руските военни и гранични служители ще следят влошаването на ситуацията

...
Руските военни и гранични служители ще следят влошаването на ситуацията
Коментари Харесай

Руските граничари нащрек заради ситуацията в Афганистан

Руските военни и гранични чиновници ще наблюдават утежняването на обстановката в граничните райони на Афганистан и ще вземат подобаващи решения. Това заяви Дмитрий Песков, представителят на съветския президент.

" Що се отнася до спомагателния контингент, не мога да ви кажа. Разбира се, с развиването на обстановката виждаме, за жалост, че тя не се развива по най-хубавия метод. Съответно, нужните решения ще бъдат взети от нашите военни и граничари, ", сподели представителят на Кремъл., отговаряйки на въпроса дали Руската федерация обмисля опцията за изпращане на спомагателен контингент, който да помогне на Таджикистан в отбраната на границите, заяви ТАСС.
 Съединени американски щати ще изтеглят войските си от Афганистан до края на август Съединени американски щати ще изтеглят войските си от Афганистан до края на август
Съединени американски щати разчитат изтеглянето на американските войски от Афганистан да завърши до края на август. Това съобщи в петък на брифинг говорителка...

Русия не води полемики с афганистанските управляващи по отношение на въвеждането на боен контингент в страната на фона на утежняване на обстановката в граничните региони, добави Песков.

" Не, няма полемики по този въпрос ", съобщи представител на Кремъл, отговаряйки на съответния въпрос.

Освен това Русия е загрижена за развиването на обстановката в граничните райони на Афганистан на фона на изтеглянето на американските военни оттова.

" Разбира се, след изтеглянето на американците и техните съдружници от Афганистан, развиването на обстановката в тази страна е въпрос на нашата нараснала угриженост. Ние следим доста деликатно и заявяваме, че за жалост в ход е дестабилизация ", сподели Песков.
 И последният контингент се прибира от Афганистан И последният контингент се прибира от Афганистан
Министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в церемонията по тържественото поср...

В понеделник пресцентърът на Граничните войски на Държавния комитет за национална сигурност на Таджикистан заяви, че след борби с последователи на радикалното придвижване " Талибан ", повече от хиляда афганистански бойци са се отдръпнали на територията на републиката. През последните две седмици към този момент имаше няколко случая на наложително прекачване на афганистански войски на таджикска територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР