Руските ВКС хвърлили край сирийския Дейр ез-Зор най-мощната не ядрена

...
Руските ВКС хвърлили край сирийския Дейр ез-Зор най-мощната не ядрена
Коментари Харесай

The Drive: Страхотия - Русия е хвърлила край Дейр ез-Зор „бащата на всички бомби”!

Руските Върховен касационен съд хвърлили край сирийския Дейр ез-Зор най-мощната не нуклеарна бомба в света, наричана още „ бащата на всички бомби ”, заяви The Drive в обявата на Джоузеф Тревитик The Russians have been especially secretive about the weapon and, if true, this would be its first combat use ever. Ако информацията се удостовери, това ще бъде първият случай, когато Москва употребява такова оръжие с мъчно произносимата абревиатура АВБПМ (авиационна вакуумна бомба с нараснала мощност) в действителна бойна конюнктура.

Мощността на нейния гърмеж е равностоен на 44 тона тротил. Възможно е точно с този удар да е премахнат „ военният министър” на ИД Гулмурод Халимов.

Руската вакуумна бомба е най-мощният в света не нуклеарен арсенал: тя има два пъти по-голям радиус на обезпечено проваляне (300 м) по отношение на най-близката до нея американска „ майка на всички бомби” МОАВ. Съединени американски щати използваха на 13 април в Афганистан срещу надълбоко вкопани тунели и пещери на талибаните своята бомба GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast Bomb (MOAB).

Справката на БЛИЦ сподели, че за АВБПМ се знае извънредно малко: взривното й вещество е с маса 7100 кг. Изпитана е на 11 септември 2007 година от бомбардировач Ту-160, хвърлена е с парашут. Не е ясно какво е наложило нейното потребление в Сирия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР