Проливните дъждове в Гърция предизвикаха хаос в страната, като дори

...
Проливните дъждове в Гърция предизвикаха хаос в страната, като дори
Коментари Харесай

В Гърция е страшно! Хора се катерят по покривите, за да се спасят от водния ад СНИМКИ

Проливните дъждове в Гърция провокираха безпорядък в страната, като даже принудиха някои поданици на засегнатите региони да потърсят избавление на покривите на къщите си, заяви ДПА.

Само в Атина пожарните служби са дали отговор на 1400 повиквания за изпомпване на наводнени жилища. Много пътища станаха непроходими, а по тях има и изоставени коли.



В Атина два съществени крайбрежни булеварда и автомагистралата към Северна Гърция бяха затворени. Не работят множеството учебни заведения и държавните служби, които не са ангажирани в битката с бедствието.

Обилни превалявания не престават на островите Родос, Кос, Санторини, Миконос и елементи от Крит, а прогнозите са неприятното време да се задържи до неделя.


Според гръцките медии тук-там в границите на часове е паднала годишната норма за количеството на преваляванията.

Междувременно стана ясно, че проливните дъждове и наводненията в Гърция са взели жертва. 69-годишен мъж, който беше в неопределеност на остров Евбея, беше открит мъртъв, заяви "Прото тематика ". Пастирът изчезна през вчерашния ден, откакто преди този момент изиска помощ от управляващите поради неприятното време.



Първоначално бяха открити елементи от автомобила му, който явно е бил понесен от дъждовните води.

Според информация на "Прото тематика " тялото на мъжа е било намерено от хеликоптер на противопожарната работа надалеч от останките на автомобила.


За областите, наранени от настоящия циклон, управляващите вкараха изключителни ограничения. Спрени са множеството фериботи.



До тази заран беше неразрешено придвижването на персонални коли и градския превоз в Атина. Трафикът е възобновен отчасти. Спряно е придвижването по крайбрежния бул. на гръцката столица. Затворени остават държавните служби и учебните заведения.



Препоръчва се на частните компании да работят отдалечено. Автобус с пасажери се наводни на бул. в Атина, само че хората в него бяха избавени. Наводнени са приземни етажи и магазини.



В Солун мощният дъжд отнесе рейс, само че пасажерите съумяха да се спасят.



Бурята засегна съвсем цялата страна. Областите Тракия и Крит също са под вода. Циклонът се движи към островите в Егейско море.



Навсякъде по пътя на циклона има наводнени пътища и паднали дървета. Властите приканват да се пътува единствено при нужда.



Към силите на пожарната и Гражданска отбрана се включиха и военни елементи.

Синоптиците предизвестяват, че през днешния ден ще има мощни превалявания и градушка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР