Руските сили за сигурност инсталирали шпионски софтуер на украински телефони

...
Руските сили за сигурност инсталирали шпионски софтуер на украински телефони
Коментари Харесай

Украинците загубиха Новоселовское, а експертът обясни кога ще започне мащабното контрананастъпление

Руските сили за сигурност конфигурирали шпионски програмен продукт на украински телефони

Украинските сили за защита не престават да се придвижват напред южно от град Бахмут и се консолидират нови линии. Това заяви заместник-министърът на защитата Анна Маляр, представена от украинската осведомителна организация УНiАН.

„ На южния фланг в посока Бахмут, както и през вчерашния ден, има нахлуване и мощна опозиция на съперника “, прибавя тя. 

На северния фланг врагът нападна, пробвайки се да си върне изгубените позиции, само че безрезултатно, твърди Маляр.

Тя твърди, че Въоръжените сили на Украйна се предвижват на юг от Бахмут, само че публична информация да са завладяли село Клещеевка няма, а на картата от през вчерашния ден, която „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “ разгласява тази нощ, се вижда, че няма никакво предвижване. Руското електронно издание разгласява и видеоклипове, на които се вижда по какъв начин 4 бригада на Луганската национална република унищожават противника си край селото, за което се водят тежки боеве към този момент повече от месец.

В своя телеграм канал Маляр написа, че съветските окупатори не престават да нападат цели в посока Купянск, Лиман, Авдеевска и Мариинка. Украинските бранители обаче удържат позициите си. Тежките боеве не престават и в този момент, прибавя тя. 

Руският боен анализатор Борис Рожин пък в това време разгласи в своя Телеграм канал, че украинската войска е отстъпила Новоселовское и с това утежнява ситуацията си. Сега окупаторите може да се насочат към Купянск. 

Украинският военно-политически наблюдаващ Александър Коваленко пък разгласи пред УНiАН, че огромно контранастъпление може да стартира, откакто армията на Киев пробие втората отбранителна линия на съперника (б.а. към момента не е пробита обаче и първата). Той акцентира, че всичко зависи освен от доставките на оръжие, тъй като танковете и ракетите няма да решат всички проблеми. 

„ Как танк може да ни помогне да се движим през минно поле, в случай че не разполага с подобаващите инженерни средства? Или по какъв начин ракета може да ни помогне да преминем през същото минно поле, в случай че унищожи склад с гориво и смазочни материали в тила? “ - сподели той в изявление за украинската телевизия TSN. 

Експертът изясни, че даже размерът на доставките на гориво да намалее, няма да са по-малко мините на територията, през която би трябвало да премине пехотата в Запорожието. Според него все пак украинските бойци ще съумеят да преминат през мощно минираната територия на окупаторите и да навлязат във втората линия на съперника, която била съществена.

" Тогава към този момент ще има различен проблем. Освен мини и окопи, ще има огромен брой артилерия, бойни бронирани машини, танкове и друга техника. Логично е във втората линия на защита да стартираме да използваме нашите съществени ударни групи. Именно там могат да се чакат по-мащабните събития ", прибавя Коваленко.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР