Руските официални лица се подготвят за по-нататъшни тайни усилия за

...
Руските официални лица се подготвят за по-нататъшни тайни усилия за
Коментари Харесай

ISW: Мобилизацията в руската армия продължава

Руските публични лица се приготвят за по-нататъшни секрети старания за готовност, даже когато есенният наборен цикъл е в ход, като евентуално в допълнение ще наводни към този момент претрупания съветски уред за генериране на сили по подобен метод, че ще бъде пагубно за развиването на мобилизираните и наборни военнослужещи. Руските канали в Telegram интензивно обсъждаха на 18 ноември знаци, че Кремъл се готви за втора мобилизационна вълна и разпространиха изображение на призовка, получена от жител на Санкт Петербург , на който съгласно известията е било казано да се яви за готовност през януари 2023 година, макар съветския президент Владимир Съобщението на Путин за формалния завършек на частичната готовност на 31 октомври.

Това написа в следващата сводка за войната в Украйна " Институтът за проучване на войната " (ISW). 

Националистически блогъри разпространиха изказвания, че общата готовност ще стартира през декември или януари.

Независимо съветско издание разгласява следствие на 18 ноември, което демонстрира, че държавните структури и предприятия не престават да приготвят чиновниците си за готовност, като ги изпращат на разнообразни стратегии за образование и просветителни курсове, свързани с мобилизацията.
 ISW: Расте недоволството измежду съветските бойци
ISW: Расте недоволството измежду съветските бойци

Продължава и асимилацията в окупираните територии

Друго съветско издание означи, че Одинцовският гарнизонен боен съд в Московска област несъзнателно е удостоверил, че мобилизацията продължава макар формалния ѝ край.

Съобщава се, че съдът е обвинил мобилизиран боец в побой над своя пълководец на 13 ноември " по време на осъществяване на отговорностите му по военна работа или по отношение на осъществяването на тези отговорности по време на интервала на готовност ", което демонстрира, че съдът работи по закон основа, че мобилизацията към момента е в ход.

Кремъл съобщи, че съветският президент Владимир Путин не е належащо да подписва декрет, публично прекратяващ интервала на готовност, както ISW заяви по-рано.

Продължаването на напъните за скрита готовност и евентуалната подготовка за друга мобилизационна вълна в тандем с настоящия есенен наборен цикъл евентуално прибавят доста напрежение към към този момент претрупания съветски уред за генериране на сили. Както ISW оцени по-рано, Путин евентуално е наредил края на частичната готовност, с цел да освободи бюрократичен и административен потенциал за наборната работа на 1 ноември.
 Песков: Не е нужен декрет за привършване на частичната готовност
Песков: Не е нужен декрет за привършване на частичната готовност

На фронта в Украйна към този момент са изпратени 87 хиляди мобилизирани

Въпреки това е явно, че съветските управляващи в никакъв случай не са спирали изцяло напъните за готовност, което значи, че стеснен брой мобилизирани новобранци към момента са принудени да преминат през системата за образование по същото време, когато наборниците минават през личния си цикъл на образование. Това евентуално ще докара до още по-ниско качество на образование както за мобилизирани новобранци, по този начин и за наборници, защото те се конкурират за непълен потенциал за образование. Нова вълна от готовност през идващите месеци единствено ще утежни обстановката и евентуално ще утежни цялостното качество на съветските войски, които ще бъдат ориентирани към фронтовата линия в Украйна.

Друга значима тематика, която се разяснява, е  Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). 

Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи, че не признава противозаконното завладяване от Русия и употребата на ЗАЕЦ или противозаконното анексиране на окупирана украинска територия, внезапна ескалация в реториката на МААЕ. Управителният съвет на МААЕ излезе с изказване на 17 ноември, в което прикани Русия " неотложно да се откаже от безпочвените си искания за благосъстоятелност върху централата " и да изтегли " боен и различен личен състав " от ЯЕЦ заради " съществени опасения " по отношение на целостта на АЕЦ.

МААЕ излезе с изказване на 18 ноември, че съветските удари на 17 ноември са прекъснали отчасти или изцяло зареждането на украинската атомна електроцентрала Хмелницки и атомната електроцентрала Ривне, а генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси съобщи, че тези удари показват " евентуалната нуклеарна сигурност и сигурност рисковете , пред които са изправени всички нуклеарни уреди на Украйна по време на тази ужасна война, освен Запорожката атомна електроцентрала.
 Запорожката АЕЦ е включена към мрежата
Запорожката АЕЦ е включена към мрежата

Това оповестиха от МААЕ два дни, откакто съветски обстрел спря работата ѝ

ISW неотдавна писа, че риторичната смяна на МААЕ допуска, че съветският физически надзор и оперативните пълномощия над ЯЕЦ тревожат МААЕ. Продължаващите закани от страна на съветските сили както за ЯЕЦ, по този начин и за украинските атомни електроцентрали (АЕЦ) в неокупирана територия демонстрират, че Русия е несъответствуващ надзирател на ЯЕЦ, макар че съветското държавно управление разчита на изказвания, че е виновен оператор на ЯЕЦ, с цел да легитимира продължаващото му наличие в завода.

Трета тематика са съответните бойни дейности. 

Кадри в обществените медии, публикувани на 18 ноември, демонстрират съветски боец, който открива огън по украинци, до момента в който други съветски бойци се предават  в Макеевка, Луганска област, пленяващи група съветски бойци, когато един съветски боец излиза от къща с револвер и открива огън.

Кадри от дрон демонстрират телата на починалите съветски бойци след случая.

Анализаторите заключиха, че не е ясно кой е умъртвил съветските пленници, по кое време и при какви условия.  Руското осведомително пространство обаче незабавно реагира на фрагментите, като необятно упрекна украинските сили в " всеобща екзекуция " на съветските пленници. Руският следствен комитет образува наказателно дело против украинските въоръжени сили и съгласно известията се пробва да разпознава украинските военнослужещи във видеото.

Руските сили укрепиха тиловите региони в Луганска област и се пробваха да си възвърнат изгубените позиции, до момента в който украинските войски продължиха контранастъпателните интервенции по линията Сватово-Креминна на 18 ноември. Украинският общоприет щаб означи, че съветските сили са освободени от съветското оттегляне от запад (вдясно) банка на Херсонска област, трансферирана в Новоайдар, Луганска област, (55 км югоизточно от Кремина на връзката сред маршрутите T1306 Новоайдар-Северодонецк и H21 Новоайдар-Старобилск).

Украински военни източници оповестиха също, че украинските войски са отблъснали съветски офанзиви против Новоселивксе и Стелмаховка, и двете на 13 километра северозападно от Сватово.

Руски източници също настояват, че украинските войски са атакували в този регион към Куземовка (13 км северозападно от Сватово).

фрагменти демонстрират по какъв начин украински десантни войски унищожават съветски ракетен комплекс земя-въздух ТОР-М2 в Дачно, на 3 километра западно от Сватово.

Руски източници настояват, че украинските войски са атакували несполучливо Червонопопивка (6 км северозападно от Кремина) и не престават опитите да нападат югоизточно от Кремина към Лисичанск и Попасна.

Руските сили продължиха да организират отбранителни интервенции на източния (левия) бряг на река Днепър в Херсонска област на 18 ноември. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че съветските сили не престават да оборудват отбранителните линии и да попълнят силите си в източната част на Херсонска област.

Южното оперативно командване на Украйна също заяви, че съветските сили не престават да се отдръпват от източния бряг на река Днепър, принудително премествайки цивилни от Новокиевка и транспортирайки здравно съоръжение от Нова Кахововка в Крим.
 Как се живее в Херсон след края на окупацията
Как се живее в Херсон след края на окупацията

Разказ от първо лице

Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили не престават да нанасят удари по регионите на западния (десния) бряг на река Днепър, в това число град Херсон, Чернобаевка, Антоновка и Берислав.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР