Руските местни и регионални избори очаквано донесоха високи резултати за

...
Руските местни и регионални избори очаквано донесоха високи резултати за
Коментари Харесай

Това не са истински избори. Партията на Путин спечели местните избори в Русия на фона на манипулации

Руските локални и районни избори предстоящо донесоха високи резултати за партията на Владимир Путин на фона на известия за операции и подправяне. Според предварителните резултати в цялата страна партия „ Единна Русия “ печели всеки избор за губернатор, в който участваше.

Владимир Путин ръководи Русия от 2000 година

Руските управляващи организираха гласоподаване и в окупираните територии на Украйна - в елементи от Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

Украйна и западните страни към този момент обявиха, че не признават легитимността на гласуването в окупираните територии и го считат за " псевдоизбори ". Руските изборни комисии настояват, че " Единна Русия " печели и там с висока изборна интензивност.

Съветът на Европа назова едноседмичното гласоподаване жестоко нарушаване на интернационалното право. Според Киев това е противозаконен опит за стягане на хватката на Москва над райони в южната и източната част на Украйна.

Силни претенденти, в това число от условно опозиционната Комунистическа партия, бяха блокирани и не можаха да вземат участие в изборната конкуренция.

Станислав Андрейчук, съпредседател на организацията „ Голос “, сподели, че случаи на подправяне на вота е имало в доста елементи на страната, което демонстрира, че " това не са същински избори ".

Андрейчук заяви за арестувани опозиционни претенденти и вандализиране на колите им. Имало е и един случай, когато са били връчени повиквателни за военна работа на наблюдаващите на изборите.

„ Вършат безусловно немислими неща “, сподели Андрейчук.

" В Находка, Приморски край, всички избори са били фалшифицирани ". До това умозаключение стигна Роман Удот, някогашен началник " Голос ", след разбор на статистиката за изборната интензивност представен от Би Би Си. Избирателната интензивност във всички изборни секции в града е достигнала един и същи % едновременно. Според специалиста това значи, че формалната изборна интензивност няма нищо общо с действителния брой на гласувалите.

Всички значими, легални политически сили в Русия придават сходство на изборна конкуренция, като цяло са лоялни към Путин и неговата 18-месечна война в Украйна, отбелязва “Ройтерс ”.

Сред избраните отново районни шефове е могъщият кмет на Москва Сергей Собянин, непосредствен съдружник на Путин, против който на практика нямаше съпротива. Предварителните резултати демонстрираха, че Собянин получава повече от 75% от гласовете в съветската столица, считана за един най-силно клонящите към опозицията региони на страната.

Изборите в Москва са лесни за манипулиране заради столичната система за електронно гласоподаване, което е невероятно да се ревизира. Подобни системи са били употребявани в доста други съветски райони.

Очаква се Владимир Путин да се яви на изборите за президент напролет на 2024 година. Той към момента не е оповестил публично желанието си да се кандидатира за пети мандат. През 2018 година той беше избран отново за президент с над 74% от гласовете.

За първи път Путин стана президент през 2000 година и се отдръпна в края на втория си мандат през 2008 година, защото нямаше право на трети пореден. След него президент стана Дмитрий Медведев. По време на ръководството си Медведев подписа закон, удължаващ мандата от 4 до 6 години, започвайки със идващия президент. След това Путин още веднъж беше определен за президент през 2012 година и избран отново през 2018 година

Преди две години Путин подписа, а Руската дума одобри закон, който му дава правото да се кандидатира за още два мандата. Това му дава опция евентуално да остане държавен глава до 2036 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР