Руските и китайските инвеститори търсят нови и нови начини да

...
Руските и китайските инвеститори търсят нови и нови начини да
Коментари Харесай

Инвеститорите минават през Гърция за Европа

Руските и китайските вложители търсят нови и нови способи да навлязат на пазара на недвижими парцели в страните членки на Европейския Съюз. Последният им ход е Гърция. Наскоро притежателят на един от огромните съветски уеб сайтове за недвижими парцели купи постройка в Атина и е в развой на придобиването на още пет други. Жилищата в тях Георги Кахмазов ще продава на задгранични вложители. От една страна, изкупуването на гръцки парцели, дава на Кахмазов опция да получи „ Златна виза”, а оттова автоматизирано да получи достъп до Европа. Друг, не по-маловажен фактор е, че имотният пазар в южната ни съседка стартира да се възвръща, което ще увеличи възвращаемостта от придобиването на недвижима собственост.

„ Гръцкият заможен пазар е един от дребното, които не съумяват към момента да се възстановят от рецесията през 2008 година Виждаме, че цените в Иcпaния, Πopтyгaлия, Иpлaндия, Πoлшa и Унгapия към този момент се връщат на предкризисните равнища с помощта на високата ликвидност”, разяснява Кахмазов.

Руският бизнесмен е един от многото такива от Русия, Китай и Турция, които считат имотния пазар за печеливш. Цените на жилищата строени преди повече от 10 години регистрираха спад от 45% за интервала 2008-2017 година, сочат данните на Централната банка на Гърция.

Сега е моментът вложителите да вложат средства в парцели, до момента в който са по-ниски цените и по този метод да завоюват от бъдещето възобновяване на пазара.

Към днешна дата междинната цена на квадратен метър жилищна повърхност е 2846 EUR, което е с към 1000 EUR/кв.м. по-евтино от стойностите в Португалия, която също има програмата „ Златна виза”. Цените в южната ни съседка са веднъж и половина по-ниски от тези в Германия и Испания и три пъти по-евтини от Италия и Австрия. Стойностите са по-високи от тези в България, Румъния, Естония и Хърватия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР