Руски затвори активно търсят доброволци, които да се бият във

...
Руски затвори активно търсят доброволци, които да се бият във
Коментари Харесай

Русия набира затворници, които да се бият в Украйна

Руски затвори интензивно търсят доброволци, които да се бият във войната в Украйна, съобщи ДПА, като се базира на правозащитници.

Заподозрени и обвинени са вербувани с обещания, че в подмяна управляващите ще прекратят наказателните производства против тях, сподели съветската активистка за цивилен права Олга Романова, основана в Берлин. Тя уточни образци от центрове за задържане на хора, очакващи правосъден развой. „ Но мисля, че това е почнало на всички места “, съобщи във Facebook Романова, която е експерт по правата на пандизчиите в Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Москва зависи от доброволци за попълване на войските си в Украйна, защото не е въведена обща наложителна военна работа.

Фактът, че на доста места длъжностни лица слагат улични реклами за набиране на искащи да се бият в Украйна, може би приказва за дефицит от бойци. Градове и райони сега образуват свои батальони.

В съветската правосъдна система съвсем всички наказателни преследвания приключват с обвинителна присъда, което значи, че на обвинените и обвинените, наподобява, се дава избор сред това да отидат да се борят или да влязат в пандиза, отбелязва ДПА.

Владимир Осечкин, създател на плана Gulaga.net, основан за битка с насилието в съветските затвори, удостовери, че в пандизите върви рекрутиране за армията. Осечкин, който живее в заточение във Франция, сподели, че има признаци за сходни практики в Санкт Петербург, Рязан, Твер и Брянск.

Руски медии оповестяват за търсене на доброволци в наказателните колонии в Русия от юли, съобщи уеб страницата „ Медуза “, съгласно който наемническата организация „ Вагнер “ вербува пандизчии. Сайтът „ Медиазона “ заяви, че търсеният съветски предприемач и покровител на „ Вагнер “ Евгений Пригожин персонално е набирал доброволци в затворнически лагери. Говори се, че на пандизчиите се дава обещание месечно възнаграждение в размер на 100 000 рубли (1625 долара), бонуси и пари за фамилиите им при положение на гибел, както и опрощение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР