Руски войници са били разположени в град Тимбукту в северната

...
Руски войници са били разположени в град Тимбукту в северната
Коментари Харесай

Войски на Русия разположени в Мали след изтеглянето на Франция

Руски бойци са били ситуирани в град Тимбукту в северната част на Мали, с цел да образоват малийски сили в база, освободена от френски войски предишния месец. Това разгласи представителят на армията на Мали, съобщи " Ройтерс ".

Правителството на Мали съобщи предишния месец, че " съветски инструктори " са пристигнали в страната , само че Бамако и Москва до момента предоставиха малко детайлности за разполагането, в това число за това какъв брой бойци вземат участие или точната задача на съветските бойци.
 Мали отхвърля за наемници от
Мали отхвърля за наемници от " Вагнер " и желае доказателства от европейски страни и Канада

Правителството " взе участие единствено в междудържавно партньорство с Русия, исторически сътрудник " на Мали

Пристигането на руснаците провокира остри рецензии от западните страни , отпред с някогашната колониална мощ Франция. Те упорстват, че силите включват членове на съветската частна войска " Вагнер ", която те упрекват в нарушавания на човешките права в други страни.

Правителството на Мали отхвърли това, твърдейки, че съветските бойци били в страната като част от двустранно съглашение .

" Имахме нови придобивки на самолети и съоръжение от тях (руснаците ) ", означи представителят на армията на Мали пред " Ройтерс ", като добави: " Струва доста по-малко да ни образоват на място, в сравнение с да отидем там... Каква е вредата ? "

Той не посочи какъв брой руснаци са изпратени в Тимбукту.
 Съединени американски щати притискат Мали, с цел да изгонят съветските наемници
Съединени американски щати притискат Мали, с цел да изгонят съветските наемници

Парите да отиват за лична войска на африканската страна

Местни поданици са споделили пред " Ройтерс ", че униформени съветски мъже са били видени да се придвижват из града, само че не могат да кажат какъв брой са били.

Руското министерство на защитата не е било намерено за коментар.

Пристигането на съветските сили в Мали следва разполаганията в няколко други африкански горещи точки, част от това, което съгласно анализатори е опит на Москва да възвърне въздействието си на континента след дълго неявяване след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Франция оказа помощ за завземането на Тимбукту от свързани с " Ал Кайда " екстремисти през 2013 година Оттеглянето на Франция от града е част от забележителното евакуиране на преди този момент 5000-членна оперативна група в района Сахел в Западна Африка, изпратена да се бие с джихадистки групировки.
 Русия дава обещание военна поддръжка за Мали, отхвърля връзки с
Русия дава обещание военна поддръжка за Мали, отхвърля връзки с " Вагнер "

Русия осигурявала нужното съоръжение, оръжия и муниции на Мали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР