Руски системи за противовъздушна отбрана унищожиха украински снаряд от РСЗО

...
Руски системи за противовъздушна отбрана унищожиха украински снаряд от РСЗО
Коментари Харесай

Русия свалила нови дронове над Белгородска област

Руски системи за противовъздушна защита унищожиха украински снаряд от РСЗО " Ураган " и украински самолетен дрон над Белгородска област.

Това оповестиха от съветското министерство на защитата, представени от ТАСС.

" На 9 януари тази година, към 19:30 локално време, бе изработен опит от киевския режим да извърши терористична офанзива на територията на Руската федерация. Една ракета и един украински безпилотен летателен уред бяха унищожени над територията на Белгородска област ", ​​се споделя в известието.
 Трима души са в реанимация след вечерния обстрел на Белгород
Трима души са в реанимация след вечерния обстрел на Белгород

Състоянието им се прави оценка като " устойчиво и тежко "

Трима поданици на Белгород са били оперирани и се намират в реанимация. Това сподели във вторник сутринта губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков. 

" Лекарите правят оценка положението им като устойчиво и тежко ", написа губернаторът в канала си в Telegram.

Ден преди този момент Гладков заяви, че в понеделник вечерта над Белгород и Белгородска област е била задействана система за противовъздушна защита, " 10 въздушни цели са били свалени при метод към града ". Министерството на защитата на Русия заяви, че в 21:30 часа над Белгородска област са били унищожени 10 снаряда от чехословашката реактивна система за залпов огън RM-70 " Вампир ".

Обявяването на типа на боеприпасите от страна на съветските управляващи съответствува с миг, в който в Организация на обединените нации ще се разискват севернокорейските доставки за съветската войска.

Губернаторът написа за трима потърпевши при вечерното нахлуване - жена с осколки в гърба и двама мъже с осколки в гърдите, гърба и други елементи на тялото.
 Русия е отбила офанзива с чешки ракети против Белгород
Русия е отбила офанзива с чешки ракети против Белгород

Напрежение на фронта

Украинската страна не разяснява сутринта изказванията за нов обстрел на Белгород. Градът е нападнат от края на декември. Русия  за 11 дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР