Руски ракети поразиха вчера Киев за първи път от повече

...
Руски ракети поразиха вчера Киев за първи път от повече
Коментари Харесай

Путин е ядосан, руски ракети поразиха Киев

Руски ракети поразиха през вчерашния ден Киев за първи път от повече от месец, написа английският в. " Таймс ". Руските сили продължиха през вчерашния ден с опитите си да завладяват Северодонецк, който е една от последните спънки пред тях за установяването на цялостен надзор върху Луганска област, написа в. " Ню Йорк таймс ". Американското издание отбелязва, че украинските сили подхващат контраатаки и че са съумели да си върнат някои елементи на града, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ню Йорк таймс " обръща особено внимание на вчерашното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски на фронтовата линия, минаваща покрай Северодонецк, и на думите на украинския водач, че двете страни в спора се борят за всяка улица на града. Превземането на Северодонецк би подсигурило контрола върху Луганска област на съветските сили и на проруските сепаратисти, които управляват и огромна част от прилежащата Донецка област, отбелязва " Ню Йорк таймс ". Неспособността на съветските сили и на съдружниците им бързо да завладяват територии и уязвимостта, която демонстрират те в конфликтите с украинските бойци, демонстрират, че военните дейности не се развиват според упованията на Москва, акцентира американското издание.

Макар съветските сили да са ангажирани в Източна Украйна, през вчерашния ден Москва подсети, че разполага със силата да нанася удари по цялата украинска територия, като удари Киев за първи път от повече от месец, написа " Ню Йорк таймс ". Освен това съветският президент Владимир Путин, който бе ядосан от изказванията на западни страни, че ще доставят ракети с огромен обхват, предизвести, че Москва може да порази цели, които до момента не са ставали обект на нахлуване от нейна страна, акцентира американското издание. С вчерашната офанзива против украинската столица Киев се завръща в уравнението на войната, която стартира на 24 февруари, написа испанският в. " Паис ". Това беше първата офанзива против Киев от 28 април, когато на посещаване в града беше генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Британският в. " Гардиън " също обръща внимание на визитата на Володимир Зеленски на фронтовата линия, а също по този начин и на обещанията на Англия и Испания да оказват помощ на украинските сили, като им изпратят ракети с огромен обхват. Обещанието на Англия да даде на Украйна усъвършенствани ракети предизвика закани от Путин, написа в. " Дейли телеграф ". Англия даде обещание да изпрати на Украйна ракети с огромен обхват, откакто Съединени американски щати дадоха обещание същото, акцентира английското издание. Тези обещания доведоха до закани от съветския президент, че Москва ще порази нови цели, акцентира " Дейли телеграф ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР