Руски олигарх предупреди за глобална продоволствена криза. Войната в Украйна

...
Руски олигарх предупреди за глобална продоволствена криза. Войната в Украйна
Коментари Харесай

Руски олигарх със страшна прогнова. Идва продоволствена криза

Руски олигарх предизвести за световна продоволствена рецесия. Войната в Украйна е покруса, която би трябвало да бъде спряна или ще има световна продоволствена рецесия, защото цените на торовете в международен мащаб към този момент са прекомерно високи за доста фермери, съобщи един от най-големите производители на торове и на въглища Андрей Мелниченко. Той направи изказването си пред " Ройтерс ".

Той е следващият олигарх, който прикани за мир, откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. С този апел излязоха още Михаил Фридман, Пьотър Авен и Олег Дерипаска.

Мелниченко е в санкционния лист на Европейски Съюз, посредством който бяха замразени активи на доближените на Путин олигарси. В събота италианските управляващи конфискуваха яхтата му, която е най-голямата ветроходна яхта в света и се прави оценка на 530 млн. $.

" Събитията в Украйна са в действителност трагични. Спешно се нуждаем от мир ", сподели Мелниченко, който е руснак, само че е роден в Беларус и има украинска майка. Една от жертвите на тази рецесия ще бъдат селското стопанство и храните. Поскъпването на торовете ги прави недостъпни за фермерите, което ще докара до слаба годишна продукция, предизвестява Мелниченко. Той е най-големият производител на амониев нитрат и на въглища в Русия посредством фирмите си " Уралхим ".

Мелниченко съобщи още, че веригата за доставки, която към този момент е нарушена от коронакризата, в този момент е още по-разклатена. Това ще докара до повишаване на храните в Европа и евентуално до дефицит на храна в най-бедните страни в света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР