Яник Синер продължава без загубен сет на тазгодишния Ролан Гарос.

...
Яник Синер продължава без загубен сет на тазгодишния Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Първият тест е взет: Синер изнесе най-силния си мач в Париж и отчая отстранилия Вавринка

Яник Синер продължава без изгубен сет на тазгодишния Ролан Гарос. Световният номер две нямаше по никакъв начин леко тестване, изправяйки се против руснака Павел Котов, който непрестанно прогресира от края на предишния сезон насам и даже в предишния кръг надделя някогашния първенец Стан Вавринка, с цел да да дебютира в третия кръг на конкуренция от Шлема. Шампионът от Аустрелиън Оупън беше тества от музи си противник, чиято игра изглеждаше доста рискова и вариативна, само че фаовритът беше в безусловно непогрешим режим и се наложи с крайното 6:4 6:4 6:4 за 2 часа и 15 минути престой на корта, а в спор за място на 1/4-финалите го чака още един конфликт с непоставен състезател, тъй като ще премери сили с един всред Себастиан Офнер и локалния любим Корентен Муте.

Непоставеният тенисист оказа сериозна опозиция в първата част, като направи повече завършващи удари от южнотиролеца и завоюва с 10 % повече от разиграните точки на първото му подаване по отношение на стойностите на Синер, само че любимецът засрещаше незабавно всеки негов по-къс втори сервис и точно отам пристигна разликата в сета, който беше решен от пробив в петия гейм, чието съществуване успокои италаинеца и той с лекост затвори първия сет в своя изгода.

Втората част също беше доста равностойна, а Котов най-сетне доближи до дебютната си точка за пробив, единствено че вторият подложен загуби единствено една точка на първия си начален удар за целия сет и намираше линиите толкоз постоянно, че руснакът не спираше да гледа към тях и да прави саркастични мнения, очевидно нервиран от неналичието си на шанс в някои обстановки. В последна сметка сетът беше решен от брейка на Синер в третия гейм, който трябваше да се бори съществено за удържането на своята преднина, като се оправи съвършено с тази задача и поведе с 2:0 сета.

Котов се опита да бъде оптимално деен в идната част и се опитваше да играе форхенд от всяка една точка на спорта, до момента в който италианецът очевидно се забавляваше на корта и печелеше голям брой разигравания благодарение на късите си топки, които бяха в главната на изработката на решителния пробив за изхода на срещата, който пристигна при 2:2 и оттова насетне международният номер 2 постави с лекост точка на разногласието в конфликта.

Jannik Sinner improves to 31-2 in 2024, beats Pavel Kotov 6-4, 6-4, 6-4 to reach the last 16 at for the 4th time in the last 5 years.

Another GREAT performance from one of the title faves.

12th Grand Slam second week for the 22yo.

Awaits Moutet/Ofner on Sunday.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР