Руски народен представител заплаши Съединените щати по повод замразяването на

...
Руски народен представител заплаши Съединените щати по повод замразяването на
Коментари Харесай

Руски депутат заплаши, че Москва може да си поиска Аляска от САЩ

Руски депутат заплаши Съединените щати във връзка замразяването на съветските активи, като ги прикани да си спомнят, че Аляска в миналото е била част от територията на Русия.

"Нека Америка постоянно помни, че има една част от нейната територия, която е съветска – Аляска “, съобщи Вячеслав Володин, ръководител на долната камара на съветския парламент и съдружник на президента Владимир Путин, представен от Business Insider.

„ Когато се пробват да присвоят нашите активи в чужбина, те би трябвало да са наясно, че ние също имаме какво да си желаяме назад “, добави Володин.

Той се базира на предложение, направено от заместник-председателя на Държавната дума Пьотр Толстой, че в Аляска може да се организира референдум по въпроса.

Съединените щати купуват територията на Аляска от съветското държавно управление през 1867 година По това време Съединени американски щати подписват чек за 7.2 милиона $, с който заплащат за полуострова, дружно с Договор за цесия, който удостоверява придобиването.

Всяка година щатът отбелязва Деня на Аляска на 18 октомври - датата, на която територията е трансферирана от Русия на Съединени американски щати. Аляска е призната публично в съюза на Съединените щати през 1959 година

Заместник-секретар на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев разгласява коментар в съветската обществена мрежа Telegram, в който осъди „ всевъзможни опити за основаване на трибунали или съдилища “ за следствие на дейностите на Русия в Украйна.

„ Това няма да проработи с Русия и те го знаят добре. Ето за какво гнилите кучета на войната лаят по подобен непоносим метод “, написа Медведев.

По думите му опитите "да бъде осъдена страната с максимален нуклеарен капацитет в света са неуместни ".

„ Цялата история на Съединени американски щати от времето на подчиняването на локалното индианско население съставлява поредност от кървави войни “, написа Медведев, споменавайки бомбардировките над Хирошима и Нагасаки по време на Втората международна война, както и присъединяване на Съединени американски щати във войната във Виетнам.

„ Потърсена ли е отговорност за тези закононарушения? Кой арбитражен съд осъди морето от кръв, пролято от Съединени американски щати там? “, попита Медведев.

Коментарите на Медведев са следващият случай, в който публични представители на управляващите в Москва заплашват съдружниците на Украйна с нуклеарна война. През май различен съветски национален предсгавител предизвести, че възможен нуклеарен удар може да унищожи Обединеното кралство и Ирландия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР