Руската страна заяви, че преговорите с Украйна не вървят добре,

...
Руската страна заяви, че преговорите с Украйна не вървят добре,
Коментари Харесай

Лавров: Има известна надежда за компромис с Украйна

Руската страна съобщи, че договарянията с Украйна не вървят добре, само че има известна вяра за компромис. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за RBC TV.

„ Ръководя се от оценките, дадени от нашите договарящи. Те декларират, че договарянията не вървят добре по явни аргументи, само че все пак има известна вяра за реализиране на компромис. Някои представители на украинската делегация, украинската страна, в това число чиновниците от кабинета на президента на Украйна Владимир Зеленски “, сподели Лавров.

Лавров сподели, че Русия ще бъде подготвена за контакти с украинската страна в бъдеще, само че би трябвало да се разбере каква ще бъде добавената стойност.

Министърът сподели, че Кулеба не е давал нови хрумвания на договарянията в Анталия.

Ръководителят на външното министерство прикани да се даде опция на договарящите на Руската федерация и Украйна да работят в спокойна атмосфера. „ Бих дал опция на договарящите да работят тук в по-спокойна атмосфера, без да провокираме нова нервност “, сподели Лавров, разяснявайки някои изказвания на украинската страна за хода на договарянията.

Лавров сподели, че отговорът на НАТО на апелите на Украйна е охладил пламенността на Зеленски. Западът не желае да реши обстановката със сигурността по кротичък метод, уточни министърът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР