Нещо черно се появи в Морската градина, сигнализираха читатели на

...
Нещо черно се появи в Морската градина, сигнализираха читатели на
Коментари Харесай

Нещо черно се появи в Морската градина на Варна, внимавайте да не залепнете

Нещо черно се появи в Морската градина, алармираха читатели на Varna24.bg . То се намира на алеята под Морското казино.

Според хората било е сътворено на 25 април. Заляха го със смола. Една чайка залепна, още до момента в който вършиха това нещо. Днес (вчера, б.а.) едни колоездачи щяха да се претрепят в него. Как се позволява да се вършат такива неща – и то перманентни, на основна алея в парка, питат нашите читатели.

Проверка на Varna24.bg на място, откри, че това е макет на Черно море. Хората през вчерашния ден, които минаваха около него, се чудиха обаче, какво е. Приличаше им на континента Азия, защото го гледаха от погрешен ъгъл.

Имаше деца, които си играеха със смолата, която още не бе изцяло засъхнала.

Важен е въпроса – за какво се прави нещо без да има осведомителна табела какво ще е? Дано някой велосипедист или дете с тротинетка, не се претрепе в макета. Да не приказваме за пенсионер с бастун..., не престават да се възмущават варненци, и на подбив оферират най-малко пункт на Бърза помощ да се постави там. Всичката ни такава – урбулешка, не престават хората – има толкоз прекрасен макет на Черно море, а в този момент се прави нов. И там въобще не му е мястото, безапелационни са те.

Такива неща, може и хубави най-после да се получат, само че най-малко до момента в който трае процесът по построяването им, да бъдат обградени, поучават още варненци. Само да не го оставят по този начин – със смолата, че тя се размеква от високите температури, а лятото към този момент " чука “, и да се не окаже като поговорката: Вместо да изпишем вежди, да извадим очи, обобщават хората.

Иначе Варна си има тримерен макет на Черно море, който се намира пред Аквариума в Морската градина. Изграден е през 30-те години на XX век. Той е с мащаб 1:20 000. Целта на изработката му е да се употребява от учениците като образно образователно помагало.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР