Руската инвазия в Украйна, която доведе, наред с други неща,

...
Руската инвазия в Украйна, която доведе, наред с други неща,
Коментари Харесай

Сунак: Войната на Путин е отговорна за изменението на климата

Руската инвазия в Украйна, която докара, наред с други неща, до енергийната рецесия в Европа, е причина да действаме по-бързо в битката с изменението на климата.

Това съобщи министър-председателят на Англия Риши Сунак по време на тирада на срещата на върха на Организация на обединените нации за климата COP27 в Египет, оповестява Укринформ, базирайки се на BBC.

„ Климатът и енергийната сигурност вървят ръка за ръка “, сподели той в първата си интернационална изява от встъпването си в служба.

„ Отвратителната война на Путин в Украйна и растящите цени на силата по света не са причина да се бавим във връзка с изменението на климата. Те са причина да действаме по-бързо “, сподели господин Сунак.

„ Можем да завещаем на нашите деца по-зелена планета и по-проспериращо бъдеще. Наистина има място за вяра “, добави той.

Лидери от 120 страни се срещат в Шарм ел-Шейх, Египет, с цел да обсъдят идващите стъпки за ограничение на изменението на климата.

В поредност от изявления водачите приканиха богатите страни да продължат да стопират по-нататъшното изменение на климата, макар войната в Украйна и световните финансови проблеми.

Както Ukrinform заяви по-рано, на годишната конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата в Шарм ел-Шейх, Египет, която се организира от 6 до 18 ноември, беше открит украински павилион, отдаден на закононарушенията на Русия в региона на климата и техните световни последствия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР