Руската федерация не е извършила агресивен акт по отношение на

...
Руската федерация не е извършила агресивен акт по отношение на
Коментари Харесай

Приятелска държава ли е Русия според БСП? Говори Вигенин

„ Руската федерация не е направила нападателен акт във връзка с България. Разбирането, че Русия може да бъде другарска страна остава за Българска социалистическа партия “, съобщи в избирателен спор по бТВ претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия и заместник-председател на партията Кристиан Вигенин.

Той добави, че двустранните връзки са характерни и не трябва да се подвеждаме по интернационалната политика.

-->

Според съперника на Вигенин в дебата, Даниел Митов от ГЕРБ, „ когато интернационалните връзки се развиват, има един детайл, който всяка една страна би трябвало да взима поради ". " Ако си стъпил на ценностни правила, не може да си затваряш очите пред дейности, които са безусловно геноцид “, сподели Митов.

Отношенията на Европейския съюз и Русия

„ Не разбирам за какво трябваше да стане война, с цел да разбере Европа, че би трябвало да се откъсне от Русия. Светът е надълбоко разграничен отдавна “, сподели Даниел Митов на въпрос дали Европейски Съюз ще успее да се откъсне от зависимостта си от съветски газ. По думите му и сега „ Газпром “ доставят газ на България, само че на доста по-високи цени.



Според него е трябвало страната ни да се включи с военна помощ за Украйна, тъй като това би било потребно и за нашата военна промишленост.

„ Европейски Съюз би трябвало да бъде самостоятелна и да се трансформира още веднъж в световен състезател, само че зависимостите би трябвало да се преодолеят от всевъзможни центрове на въздействие “, сподели от своя страна Кристиан Вигенин. Според него напъните, с които се подклаждат войната в Украйна са неверна политика и към този момент никой не мисли за дипломацията.

„ Ние не одобряваме опцията за снабдяване на военна помощ за Украйна “, съобщи Кристиан Вигенин на въпрос от Даниел Митов в сегмента пресечен огън. Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да поддържа сходно решение.

„ Да се създават български залежи, от които България да може да добива сама количества газ – не виждам нищо неприятно в това “, сподели Даниел Митов в отговор на въпрос дали ГЕРБ биха подкрепили добива на шистов газ у нас.

„ ГЕРБ ще стъпи на правилото, че би трябвало ясно да се дефинира националния интерес на страната ни като член на НАТО и Европейски Съюз “, сподели Даниел Митов.

„ Ние ще отстояваме политическите и дипломатически решения във връзка с войната в Украйна и се надяваме в идващото държавно управление да имаме по-сериозен глас при взимането на решенията по тези въпроси “, приключи Кристиан Вигенин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР